islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Macron yine çizgiyi aştı!

Macron yine çizgiyi aştı!
13 Kasım 2021 15:09
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Rusya’nın Libya’daki askeri varlığının bölgedeki istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğini iddia etti. Macron, “Türkiye ve Rusya paralı askerlerini Libya’dan geri çekmeli” şeklinde bir açıklama yaptı.
Paris’te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ev sahipliğini yaptığı Libya Zirvesi’nde, bölgedeki istikrar ve seçim sürecine dair başlıklar ele alındı.

Macron, zirveye katılan tüm Libya partilerinin bu seçimlerin sonuçlarını ne olursa olsun kabul edeceklerine söz verdiklerini belirtti. Ayrıca zirvenin bir geri çekilme planına ve Libya’da bulunan yabancı paralı askerlerin geri çekilmesinin başlamasına yol açtığına dikkat çekti.

‘TÜRKİYE GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR’’

Paralı askerlerin bölgeden çekilmesi planının uygulanması gerektiğine dikkat çeken Macron, Türkiye ve Rusya’nın “Libya’nın ve tüm bölgenin istikrarını ve güvenliğini tehdit eden paralı askerlerini gecikmeden” Libya’dan geri çekmesi gerektiğini söyledi.

Macron şu açıklamalarda bulundu: “Hafter kampında hizmet veren 300 paralı askerin dün geri çekileceğinin duyurulmasıyla ilk adım atılmış oldu. Fakat bu sadece başlangıç. Türkiye ve Rusya, varlığı ülkenin ve tüm bölgenin istikrarını ve güvenliğini tehdit eden paralı askerlerini ve askeri güçlerini de gecikmeden geri çekmelidir”.

ETİKETLER: Emmanuel Macron
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.