Dünya

Macron’dan Biden Ve Johnson’a Gönderme: Soykırım Denince Ukrayna’ya Yardım Edilmiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın işgal saldırılarını ‘soykırım’ olarak nitelendirmenin Ukrayna’ya bir yararı olmadığını ifade etti. Macron, soykırım ifadesinin siyasetçiler tarafından değil hukukçular tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Ukrayna’da yaşananlar için soykırım ifadesini ilk olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson dile getirmiş, ABD Başkanı Joe Biden da bu hafta yaşananları soykırım olarak nitelendirmişti.

Macron, France Bleu radyosunda yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bu sabah telefonda görüştüğünü ve bu akşam bir kez daha görüşeceğini kaydetti.

‘YAŞANANLAR SOYKIRIMSA MÜDAHALE EDİN’
Emmanuel Macron, ‘(Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı) Soykırım ise bunu bu şekilde tanımlayan ülkelerin uluslararası anlaşmalar gereği müdahale etmesi ve savaşta taraf olması gerekiyor. Bunu istiyorlar mı? İnanmıyorum.’ dedi.

Sözlü olarak gerilimin artmasının Ukrayna’ya fayda sağlamayacağını aktaran Macron, daha önce yaptığı açıklamada soykırım tanımını kullanmayı reddetmişti.

SOYKIRIM AÇIKLAMALARI 
Ukrayna’da yaşananlar için soykırım ifadesini ilk olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson dile getirmiş, ABD Başkanı Joe Biden da bu hafta yaşananları soykırım olarak nitelendirmişti.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

15 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

16 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

16 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

17 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

17 saat ago