islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5347
EURO
34,8622
ALTIN
2.422,43
BIST
9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Macron’dan Biden Ve Johnson’a Gönderme: Soykırım Denince Ukrayna’ya Yardım Edilmiyor

Macron’dan Biden Ve Johnson’a Gönderme: Soykırım Denince Ukrayna’ya Yardım Edilmiyor
15 Nisan 2022 10:19
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın işgal saldırılarını ‘soykırım’ olarak nitelendirmenin Ukrayna’ya bir yararı olmadığını ifade etti. Macron, soykırım ifadesinin siyasetçiler tarafından değil hukukçular tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Ukrayna’da yaşananlar için soykırım ifadesini ilk olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson dile getirmiş, ABD Başkanı Joe Biden da bu hafta yaşananları soykırım olarak nitelendirmişti.

Macron, France Bleu radyosunda yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bu sabah telefonda görüştüğünü ve bu akşam bir kez daha görüşeceğini kaydetti.

‘YAŞANANLAR SOYKIRIMSA MÜDAHALE EDİN’
Emmanuel Macron, ‘(Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı) Soykırım ise bunu bu şekilde tanımlayan ülkelerin uluslararası anlaşmalar gereği müdahale etmesi ve savaşta taraf olması gerekiyor. Bunu istiyorlar mı? İnanmıyorum.’ dedi.

Sözlü olarak gerilimin artmasının Ukrayna’ya fayda sağlamayacağını aktaran Macron, daha önce yaptığı açıklamada soykırım tanımını kullanmayı reddetmişti.

SOYKIRIM AÇIKLAMALARI 
Ukrayna’da yaşananlar için soykırım ifadesini ilk olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson dile getirmiş, ABD Başkanı Joe Biden da bu hafta yaşananları soykırım olarak nitelendirmişti.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.