islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4499
EURO
34,6575
ALTIN
2.386,73
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ENDONEZYA’DAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE RET

ENDONEZYA’DAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE RET
11 Nisan 2024 09:00
A+
A-

Salı günü Endonezya , İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeyi reddettiğini açıkladı. Ayrıca Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine verdiği desteği sürdüreceğini teyit etti.

Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Endonezya Halk Danışma Meclisi’nde Filistin konulu bir programda konuştu. İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin sorumsuz bir adım olduğunu düşündüğünü söyledi. Aynı zamanda ülkesinin Filistin halkına verdiği desteğin devam ettiğini belirtti.

Bakan, ülkesinin imkan ve kapasitesi ölçüsünde ihtiyaç sahibi ülke ve bölgelere insani destek sağladığını vurguladı. Bu yardımların sonuncusu ise Endonezya ordusunun Gazze’ye gönderdikleri hava ve deniz yardımıydı. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanamamasının, onların hakiki anlamda olmayan ve sadece yazılı şekliyle kalan makaleler düzenlediklerini belirtti.

Marsudi’nin konuşması, Endonezya Ulema Konseyi ve Halkın Danışma Konseyi tarafından Ramazan ayı boyunca Filistinli imam, akademisyen ve vaizlerin katılımıyla düzenlenen Filistin programı ve grup kahvaltısı kapsamında geldi. Endonezya’da diğer cemaat dernekleri ve kurumlar da benzer faaliyetler düzenledi. Bu faaliyetlere onlarca Filistinli imam da katılım sağladı. Öte yandan Endonezya’nın bazı illerinde de kurumlar ve dernekler Ramazan programları düzenledi. Programlar aracılığıyla Filistin meselesinin ayrıntılarını ve gelişmelerini anlattılar. Böylece Endonezyalı Müslümanların eğitilmeye çalışıldığı da ifade edildi. Bu kampanyalar kapsamında Filistinliler için daha fazla bağışta bulunulması amaçlandığı da belirtildi.

Katılımcı Filistinli imamlar adına Dr. Sameh Kamel Ahmed Al-Hajjaj, Endonezya halkına ve onların davasına verdikleri sürekli destek için Endonezya halkına ve hükümetlerine teşekkür etti.

HABER ÇEVİRİSİ: SONGÜL BAYLU 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

https://www.aljazeera.net/news/2024/4/3/%D8%A5%D9%86%D8%AF%D9%88%D9%86%D9%8A%D8%B3%D9%8A%D8%A7-%D8%AA%D8%B1%D9%81%D8%B6-%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%B7%D8%A8%D9%8A%D8%B9-%D9%85%D8%B9-%D8%A5%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D9%8A%D9%84

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.