Malezya Covid-19 kısıtlamasını kaldırırken temkinli

Mirat Haber Ajansı

Malezya’da hükümet sözcüsü, Malezya’nın çoğu eyalette sınırlamaları kaldırdığını ancak Koşullu Hareket Kontrol Emri (CMCO) olarak adlandırılan kısmi kısıtlamalar ile, başkenti Kuala Lumpur, Sabah eyaleti ve dokuz Selangor bölgesinden altısı için  yeni yıla kadar uzatılacağını ifade etti. Ayrıca, eyaletler arası seyahat kısıtlamalarının ve barikatların kaldırılacağı bilgisini verdi. Kısıtlamalar sadece Top Glove fabrikalarını ve işçi barakalarını çevreleyen Geliştirilmiş MCO (EMCO) olarak adlandırılan tam tecrit altındaki alanlar için yasaklanacak. EMCO kapsamında göçmenlerin ve mültecilerin ikamet ettikleri alanların etrafına, sakinleri karantinaya almak ve sağlık çalışanlarının taramaları yapmaları için dikenli teller yerleştirildi.

Malezya ’nın birçok eyaleti üçüncü dalga koronavirüs enfeksiyonları ile savaşırken, KL, Putrajaya ve Labuan federal bölgeleri ile Ekim ayından itibaren CMCO kısıtlamaları altına alındı. Uygulanan kısıtlamaların ülkedeki ekonomik bedeli ağır oldu. CMCO uygulamaları uzatılırsa, Malezya ekonomisine tahmini günlük zararı 98,6 milyon dolar oluyor. Bakan yaptığı açıklamada, insanların sağlığı ile ilgilenirken, ekonomiye de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Malezya Malay yarımadası, Kuzey Borneo ve bazı adalardan meydana gelen bir Güneydoğu Asya ülkesi. Ülkenin çoğunluğu Müslüman Malaylar ancak ekonomi Çinlilerin elinde. Ülkede ayrıcı büyük çapta Hindistanlı Hindu da yaşamakta.

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Recent Posts

  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

11 dakika ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

1 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

2 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

2 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’ÂN’IN İKİNCİ SIRAYA DÜŞÜRÜLMESİ

Çalışmamızın başında “Tek Din” gerçeğini vurgulamış, İslâm’ın Hz. Âdem’den Hz. Peygamber’e kadar gelen tüm peygamberlerin…

3 saat ago