islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Malezya Covid-19 kısıtlamasını kaldırırken temkinli

Malezya Covid-19 kısıtlamasını kaldırırken temkinli
Mirat Haber Ajansı

Malezya’da hükümet sözcüsü, Malezya’nın çoğu eyalette sınırlamaları kaldırdığını ancak Koşullu Hareket Kontrol Emri (CMCO) olarak adlandırılan kısmi kısıtlamalar ile, başkenti Kuala Lumpur, Sabah eyaleti ve dokuz Selangor bölgesinden altısı için  yeni yıla kadar uzatılacağını ifade etti. Ayrıca, eyaletler arası seyahat kısıtlamalarının ve barikatların kaldırılacağı bilgisini verdi. Kısıtlamalar sadece Top Glove fabrikalarını ve işçi barakalarını çevreleyen Geliştirilmiş MCO (EMCO) olarak adlandırılan tam tecrit altındaki alanlar için yasaklanacak. EMCO kapsamında göçmenlerin ve mültecilerin ikamet ettikleri alanların etrafına, sakinleri karantinaya almak ve sağlık çalışanlarının taramaları yapmaları için dikenli teller yerleştirildi.

Malezya ’nın birçok eyaleti üçüncü dalga koronavirüs enfeksiyonları ile savaşırken, KL, Putrajaya ve Labuan federal bölgeleri ile Ekim ayından itibaren CMCO kısıtlamaları altına alındı. Uygulanan kısıtlamaların ülkedeki ekonomik bedeli ağır oldu. CMCO uygulamaları uzatılırsa, Malezya ekonomisine tahmini günlük zararı 98,6 milyon dolar oluyor. Bakan yaptığı açıklamada, insanların sağlığı ile ilgilenirken, ekonomiye de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Malezya Malay yarımadası, Kuzey Borneo ve bazı adalardan meydana gelen bir Güneydoğu Asya ülkesi. Ülkenin çoğunluğu Müslüman Malaylar ancak ekonomi Çinlilerin elinde. Ülkede ayrıcı büyük çapta Hindistanlı Hindu da yaşamakta.

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.