islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5056
EURO
34,5851
ALTIN
2.498,66
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Malezya, helal ürün ve hizmetlerini İstanbul’da global vitrine çıkarıyor

Malezya, helal ürün ve hizmetlerini İstanbul’da global vitrine çıkarıyor
24 Kasım 2021 14:43
A+
A-

Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (MATRADE) 25-28 Kasım’da İstanbul Kongre Merkezi’nde 8. İlam Birliği Teşkilatı Helal Expo ve 7. Helal Zirvesi’nde ikili görüşmeler ile bir araya getirecek, hem de devlet tarafından iş birliği konusuna deyinecek.

MATRADE’de taradından yapılan açıklamada, Malezya da belirli ölçülerde yer alan ve Malezya’nın helal ürün ve hizmetlerini temsil edecek 47 firma ile yeni iş anlaşması ve yeni iş stratejileri hakkında görüşmeler sağlaycak.

Malezya ülke standının sanal versiyonu ise 15 Aralık’a kadar “myshowcase.myeventsinternational.com”adresinden online ziyaretçilerini ağırlayacak.

Malezya, helal ekonomi pozisyonunda lider

Helal pazarı, sadece müslüman nüfusun olduğu ülkeler değil, dünya çapında yiyecek-içecek sektörünün yanı sıra kişisel bakım, kozmetik, ilaç sektörü, lojistik ve ticaret gibi sektörlerde  tüketim hızla artıyor.

Pek çok ülke helal ürün tedarikçileri arasına girmeye çalışmakta bunun yanı sırada Malezya üst üste 8 senedeir lider durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.