islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4969
EURO
34,5845
ALTIN
2.477,01
BIST
9.575,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Malezya Polis Al Jazeera’yi Bastı Verilere El Koydu

Malezya Polis Al Jazeera’yi Bastı Verilere El Koydu

Mirat Haber Ajansı

Malezya polisi Al Jazeera’nin (El Cezire) uluslararası televizyon kanalının Kuala Lumpur ofisine baskın düzenledi ve ofisteki iki bilgisayara el koydu. Katar merkezli yayıncı olayı hükümetin basın özgürlüğü üzerinde baskılarındaki rahatsız edici bir yükseliş örneği olarak kınadı. Baskın, Malezya’daki yetkililerin Al Jazeera’yi isyan, iftira ve ülkenin İletişim ve Multimedya Yasasını ihlal ettiği iddialarına için soruşturduklarını açıklamalarının ardından gerçekleşti. Soruşturma, 3 Temmuz’da yayınlanan ve Malezya hükümetinin koronavirüs salgını sırasında belgesiz göçmen işçilere yaptığı muameleyi inceleyen 101 Doğu programı nedeniyle açılmıştı.

Al Jazeera İngilizce kanalının genel müdürü Giles Trendle, baskından son derece endişe duyduğunu ifade ederek Malezya hükümetini gazetecilerine yönelik cezai soruşturmayı derhal durdurmaya çağırdı. Belgesel programın yayınlanmasından bu yana Al Jazeera, çalışanlarının ve programda görüşülen kişilerin ölüm tehditleri aldığını ve kişisel ayrıntılarının sosyal medyada ifşa edilmesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Programda röportajı yapan Bangladeşli Muhammed Reyhan Kebir 24 Temmuz’da tutuklanmıştı. Yetkililer sınır dışı edileceğini ve sonsuza kadar Malezya’ya girmekten men edileceğini belirttiler. Malezyalı yetkililer 101 Doğu soruşturma raporunu yanlış, yanıltıcı ve haksız olarak eleştirdiler. İletişim bakanı Saifuddin Abdullah, Al Jazeera’nin filmi çekmek için izin almadığını söyledi. Ancak kanal, 101 Doğu’nun lisans gerektiren filmler kategorisine girmeyen haftalık bir güncel olaylar dizisi olduğunu söyleyerek bu iddiaları şiddetle reddetti. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Gazetecileri Koruma Komitesi CPJ ve diğer birçok insan hakları örgütü, Malezya’yı Al Jazeera aleyhindeki davayı düşürmeye ve gazetecilerin işlerini yapmalarına izin vermeye çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.