Malezya’da 18 Yaş Evlilik Mücadelesi

Mirat Haber Ajansı

Malezya kadın hakları örgütü İslami Bacılar, Malezya federal hükümetini Kelantan eyalet hükümetindeki evlilik yasal yaşını 18’e çıkarmaya çağırdı. Örgüt, Kadın Aile ve Sosyal Gelişim Bakanlığı tarafından Reşit Olmayan Evlilik Nedenlerinin Ele Alınmasına İlişkin Ulusal Stratejik Planın, eyalet düzeyindeki yasaların, kuralların ve yönergelerin federal politikalarla uyumlu olmasını sağlamak için beş yıllık bir plan hazırlamı olduğunu vurguladı. Plan, asgari evlilik yaşını yükseltmenin önündeki engellerin tüm eyaletlerde ele alınacağını belirtmişti.

İslami Bacılar, Bakan Yardımcısı Fuziah Salleh’in Malezya federal hükümetin Kelantan’ın verdiği evlilik yaşını yükseltmeme kararına müdahale etmeyeceğini belirtmesi üzerine bu açıklamaları yaptı.

İslamiyet’te Kuran-ı Kerim’de belirtilen evlilik zamanı ergenliğe erişime bağlıyken, dünyada son dönemde uluslararası merkezlerin baskısıyla bütün Müslüman ülkelerde tartışılmadan dünyaca 18 olarak belirlenen bir yaşın kesin belirleyici olduğu yönünde hem laik kesimler hem de dindar kesimin içinden gruplar tarafından baskı yapılmakta, dinen uygun olan yaşlarda evlenenlerin hapis cezası alması istenmekte.

18 Masonlukta kutsal rakam ve insan olmanın bu kutsal yaşa erişildiğinde gerçekleştiğine inanılıyor. Bütün dünyada Batıcı zihniyetteki Enver İbrahim gibi Müslüman liderler ve onların Wan Aziza gibi güçlü eşleri, kaynağını bilmeden bu yaşın altındaki insanların çocuk, üstündekilerin yetişkin olduğunu savunmakta ve Kuran’ın bu konudaki biyolojiyle uyumlu yasalarının yeni dünyada geçersiz olduğuna inanmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

9 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

9 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

10 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago