islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4945
EURO
34,9060
ALTIN
2.435,64
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Malezya’da 18 Yaş Evlilik Mücadelesi

Malezya’da 18 Yaş Evlilik Mücadelesi
3 Şubat 2020 17:38
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Malezya kadın hakları örgütü İslami Bacılar, Malezya federal hükümetini Kelantan eyalet hükümetindeki evlilik yasal yaşını 18’e çıkarmaya çağırdı. Örgüt, Kadın Aile ve Sosyal Gelişim Bakanlığı tarafından Reşit Olmayan Evlilik Nedenlerinin Ele Alınmasına İlişkin Ulusal Stratejik Planın, eyalet düzeyindeki yasaların, kuralların ve yönergelerin federal politikalarla uyumlu olmasını sağlamak için beş yıllık bir plan hazırlamı olduğunu vurguladı. Plan, asgari evlilik yaşını yükseltmenin önündeki engellerin tüm eyaletlerde ele alınacağını belirtmişti.

İslami Bacılar, Bakan Yardımcısı Fuziah Salleh’in Malezya federal hükümetin Kelantan’ın verdiği evlilik yaşını yükseltmeme kararına müdahale etmeyeceğini belirtmesi üzerine bu açıklamaları yaptı.

İslamiyet’te Kuran-ı Kerim’de belirtilen evlilik zamanı ergenliğe erişime bağlıyken, dünyada son dönemde uluslararası merkezlerin baskısıyla bütün Müslüman ülkelerde tartışılmadan dünyaca 18 olarak belirlenen bir yaşın kesin belirleyici olduğu yönünde hem laik kesimler hem de dindar kesimin içinden gruplar tarafından baskı yapılmakta, dinen uygun olan yaşlarda evlenenlerin hapis cezası alması istenmekte.

18 Masonlukta kutsal rakam ve insan olmanın bu kutsal yaşa erişildiğinde gerçekleştiğine inanılıyor. Bütün dünyada Batıcı zihniyetteki Enver İbrahim gibi Müslüman liderler ve onların Wan Aziza gibi güçlü eşleri, kaynağını bilmeden bu yaşın altındaki insanların çocuk, üstündekilerin yetişkin olduğunu savunmakta ve Kuran’ın bu konudaki biyolojiyle uyumlu yasalarının yeni dünyada geçersiz olduğuna inanmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.