Malezya’nın Ankara Büyükelçisi’nden Çağrı

Malezya’nın Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu dile getiren Malezya’nın Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal, Türk şirketlerine Malezya’ya ülkelerine yatırım çağrısında bulundu.

İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğinde organize edilen zirve kapsamı içerisinde, Malezya‘nın Ankara Büyükelçisi Kamal, basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

Yapılan etkinliğe, Malezya’nın tekstil, turizm, gıda ve diğer alanlardaki helal üretim ve hizmetlerini anlatmak için katılım gösterdiklerini dile getiren Büyükelçi Kamal, helal pazarına ilişkin bilgiler de paylaştı.

Küresel salgınla birlikte sağlıklı ve helal üretimin artık daha çok önem kazandığını ifade eden Kamal, Türkiye ile Malezya’nın bu hususta ortaklık yapabileceğini söyledi ve “Türkiye ile Malezya arasındaki ekonomik iş birliği ve karşılıklı yatırımlar hususunda önemli bir fırsata sahip. Özellikle salgından sonra yeni iş birlikleri yapabilir ve karşılıklı yatırımlarımızı artırabiliriz.” ifadelerine de yer verdi.

Malezya’nın Türkiye’ye İhtiyacı Var

Büyükelçi Sazali Mustafa Kamal, Malezya’nın Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’yi teknoloji gücü yönüyle beğeniyorum. Malezyalı bazı şirketler yatırımcı arıyor. Bu konuda Türkiye’deki şirketler Malezya’ya ve Malezyalı firmalara yatırım yapmaya çağırıyorum. Karşılıklı güzel iş birliklerine imza atabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda Türkiye’nin büyük bir ekonomik güç olduğunu ifade eden Kamal, “İki ülke arasındaki ilişkilerin çok güzel olacağını düşünüyorum. Bizi parlak bir gelecek bekliyor. Dış ticaret hacminde ve karşılıklı yatırımlarda güzel gelişmeler yaşanacaktır.” diye konuştu.

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

13 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

14 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

15 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

16 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

17 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

17 saat ago