islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Malezya’nın Ankara Büyükelçisi’nden Çağrı

Malezya’nın Ankara Büyükelçisi’nden Çağrı

Malezya’nın Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu dile getiren Malezya’nın Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal, Türk şirketlerine Malezya’ya ülkelerine yatırım çağrısında bulundu.

İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğinde organize edilen zirve kapsamı içerisinde, Malezya‘nın Ankara Büyükelçisi Kamal, basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

Yapılan etkinliğe, Malezya’nın tekstil, turizm, gıda ve diğer alanlardaki helal üretim ve hizmetlerini anlatmak için katılım gösterdiklerini dile getiren Büyükelçi Kamal, helal pazarına ilişkin bilgiler de paylaştı.

Küresel salgınla birlikte sağlıklı ve helal üretimin artık daha çok önem kazandığını ifade eden Kamal, Türkiye ile Malezya’nın bu hususta ortaklık yapabileceğini söyledi ve “Türkiye ile Malezya arasındaki ekonomik iş birliği ve karşılıklı yatırımlar hususunda önemli bir fırsata sahip. Özellikle salgından sonra yeni iş birlikleri yapabilir ve karşılıklı yatırımlarımızı artırabiliriz.” ifadelerine de yer verdi.

Malezya’nın Türkiye’ye İhtiyacı Var

Büyükelçi Sazali Mustafa Kamal, Malezya’nın Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’yi teknoloji gücü yönüyle beğeniyorum. Malezyalı bazı şirketler yatırımcı arıyor. Bu konuda Türkiye’deki şirketler Malezya’ya ve Malezyalı firmalara yatırım yapmaya çağırıyorum. Karşılıklı güzel iş birliklerine imza atabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda Türkiye’nin büyük bir ekonomik güç olduğunu ifade eden Kamal, “İki ülke arasındaki ilişkilerin çok güzel olacağını düşünüyorum. Bizi parlak bir gelecek bekliyor. Dış ticaret hacminde ve karşılıklı yatırımlarda güzel gelişmeler yaşanacaktır.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.