islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5622
EURO
34,9871
ALTIN
2.430,07
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Malta’nın ‘Yasadışı’ Mülteci Siyaseti Kınandı

Malta’nın ‘Yasadışı’ Mülteci Siyaseti Kınandı

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Af Örgütü Salı günü Malta’yı, Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenlere karşı Akdeniz’de yasadışı taktikler uyguladığı için kınadı. Londra merkezli insan hakları örgütü yeni bir raporda, Malta hükümetinin yaklaşımının başka türlü davransa önlenecek ölümlere yol açtığını söyledi. Rapor, BM’in Malta ve AB’yi Malta kıyılarına yakın göçmenleri kurtaran bir kargo gemisindeki insani krizi sona erdirmek için çalışmaya çağırmasından saatler sonra yayınlandı. Af Örgütü raporundaki taktikler arasında Libya’ya yasadışı Akdeniz’e geri itmek, botları batırma tehdidi yaparak açlık ve susuzluğa terk etmek, tehlikedeki insanları kurtarmak yerine tekneleri İtalya’ya yönlendirmek ve Malta sularında kötü donanımlı feribotlarda yüzlerce kişiyi yasadışı bir şekilde alıkoymak yer alıyor.

Malta ve İtalya, koronavirüs salgını iki ülke genelinde yaygın tecritlere yol açtığı için Nisan ayında limanlarını göçmenlere kapattılar. Malta, hastalıkla savaşmak için kaynaklara ihtiyacı olduğunu söyledi. Ancak Af Örgütü, bu durumun Malta’yı koordinasyon altında kurtarılan insanlar için güvenli bir yer belirlenmesi sorumluluğundan kurtarmadığını söyledi. Kurtarılan 27 göçmeni taşıyan bir kargo gemisinin yanaşma izni bu hafta reddedilmişti. BM’nin mültecilerden sorumlu idaresi, gemide mahsur kalan insanların derhal karaya çıkarılması çağrısında bulunmuştu. Malta hükümeti, Danimarka bayrağı altında seyreden Maersk Etienne kargo gemisi için herhangi bir sorumluluk veya yardımı reddetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.