islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suudi Nükleer Programına IAEA Desteği

Suudi Nükleer Programına IAEA Desteği

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan, nükleer enerji geliştirmeye yönelik çabalarında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından destek buldu. Pazartesi günü küresel kuruluş, krallığın nükleer enerjiyi benimsemeye hazırlandığını ve dairenin destek sağladığını söyledi. Suudiler, nükleer programlarını geliştirmek için Çinlilerle birlikte çalışıyor. Şu anki piyasa koşulları göz önüne alındığında, petrole alternatif bir enerji kaynağı konusunda çaresizler. Ancak bu İsrail’e bir darbe olabilir. Siyonist devlet, daha önce Suudilerin nükleer teknolojinin geliştirilmesiyle ilgili endişelerini dile getirmişti. Bu endişeler, geçen ay Suudilerin İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için BAE’ye katılmaya teşvik edildiği son bir ay gibi ABD’ye ifade edildi.

Siyonist devlet, her şeyden önce bölge üzerindeki askeri üstünlüğünü kaybetmekten korkuyor. Normalleştirme anlaşmasının bir parçası olarak BAE’ye F-35 savaş uçaklarının satışının bu kadar büyük bir çekişme haline gelmesinin nedeni, İsrail’in tam hakimiyet ihtiyacı. İsrail İstihbarat Bakanı Pazar günü, Abu-Dabi’nin F-35 almanın anlaşmanın önemli bir parçası olduğu konusundaki ısrarına rağmen, BAE’nin ABD yapımı gelişmiş F-35 tipi 5. nesil avcı uçağı satın almasının imkansız olduğu konusunda ısrar etti. Böyle bir satış gerçekleşirse İsrail’in ABD’den tazminat talep edeceğini söyledi. Benzer şekilde, Suudiler de İsrail’in çabalarını baltalamaya yönelik girişimini normalleşmenin önünde büyük bir engel olarak görmeleri muhtemel.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.