Marib vilayetinde şiddetli çatışmalarda çok sayıda ölüm

Husiler saldırılarını sürdürürken, merkez Marib kenti yakınlarında son 48 saat içinde şiddetli çatışmalarda en az 45 Husi öldürüldü.

Mirat Haber Ajansı

Husiler saldırılarını sürdürürken, merkez Marib kenti yakınlarında son 48 saat içinde şiddetli çatışmalarda en az 45 Husi öldürüldü. Husiler Şubat ayında Yemen hükümetinin ülkenin kuzey yarısındaki son kalesi olan gaz zengini Marib şehrinin kontrolünü ele geçirmek için büyük bir taarruza devam etti. Yemen Ordusu askeri medya direktörü Albay Yahiya El Hatemi, çatışmaların 24 saat boyunca tüm cephelerde durmadığını ifade etti. Husilerle birlikte savaşırken birkaç Lübnanlı ve Iraklının da Marib’de öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Arap koalisyonu, Yemen ordusunu ve müttefik aşiretleri desteklemek için 18’den fazla sorti gerçekleştirdi ve dört Husi askeri aracını ve birkaç savaşçıyı imha etti. El Hatemi, hükümet güçlerinin yeni bölgelerin kontrolünü ele geçirip önemli bir Husi tedarik yolunu kestikten sonra Marib şehrinin batısındaki Murad cephesine ilerlediğini belirtti. En değişken savaş alanı olan Al-Kasara’da Husiler, sadıkların savunmasını kırmak için yeni askeri takviyeler gönderdiklerinde ağır çatışmalar patlak verdi. Yemenli yetkili, Husilerin sahada herhangi bir kazanç elde edemediğini ve bir saha askeri komutanınınki de dahil olmak üzere ağır kayıplar verdikten sonra geri çekildiklerini söyledi. Hükümetin tahminlerine göre, son birkaç ay içinde Marib eyaletinde, hükümet güçleriyle ya da Arap koalisyonu hava saldırılarında çok sayıda askeri komutan da dahil olmak üzere 2.000’den fazla Husi öldürüldü. Hükümet rakamlarına göre, Husi saldırısının başlangıcından bu yana, aralarında birkaç askeri tugay komutanı ve aşiret liderinin de bulunduğu 1.800’den fazla ordu askeri ve aşiret öldürüldü.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

2 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

3 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

4 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

5 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

6 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

7 saat ago