islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Marib vilayetinde şiddetli çatışmalarda çok sayıda ölüm

Husiler saldırılarını sürdürürken, merkez Marib kenti yakınlarında son 48 saat içinde şiddetli çatışmalarda en az 45 Husi öldürüldü.

Marib vilayetinde şiddetli çatışmalarda çok sayıda ölüm

Husiler saldırılarını sürdürürken, merkez Marib kenti yakınlarında son 48 saat içinde şiddetli çatışmalarda en az 45 Husi öldürüldü.

Mirat Haber Ajansı

Husiler saldırılarını sürdürürken, merkez Marib kenti yakınlarında son 48 saat içinde şiddetli çatışmalarda en az 45 Husi öldürüldü. Husiler Şubat ayında Yemen hükümetinin ülkenin kuzey yarısındaki son kalesi olan gaz zengini Marib şehrinin kontrolünü ele geçirmek için büyük bir taarruza devam etti. Yemen Ordusu askeri medya direktörü Albay Yahiya El Hatemi, çatışmaların 24 saat boyunca tüm cephelerde durmadığını ifade etti. Husilerle birlikte savaşırken birkaç Lübnanlı ve Iraklının da Marib’de öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Arap koalisyonu, Yemen ordusunu ve müttefik aşiretleri desteklemek için 18’den fazla sorti gerçekleştirdi ve dört Husi askeri aracını ve birkaç savaşçıyı imha etti. El Hatemi, hükümet güçlerinin yeni bölgelerin kontrolünü ele geçirip önemli bir Husi tedarik yolunu kestikten sonra Marib şehrinin batısındaki Murad cephesine ilerlediğini belirtti. En değişken savaş alanı olan Al-Kasara’da Husiler, sadıkların savunmasını kırmak için yeni askeri takviyeler gönderdiklerinde ağır çatışmalar patlak verdi. Yemenli yetkili, Husilerin sahada herhangi bir kazanç elde edemediğini ve bir saha askeri komutanınınki de dahil olmak üzere ağır kayıplar verdikten sonra geri çekildiklerini söyledi. Hükümetin tahminlerine göre, son birkaç ay içinde Marib eyaletinde, hükümet güçleriyle ya da Arap koalisyonu hava saldırılarında çok sayıda askeri komutan da dahil olmak üzere 2.000’den fazla Husi öldürüldü. Hükümet rakamlarına göre, Husi saldırısının başlangıcından bu yana, aralarında birkaç askeri tugay komutanı ve aşiret liderinin de bulunduğu 1.800’den fazla ordu askeri ve aşiret öldürüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.