
ONLAR ARAMIZDA YOK ARTIK
İsrail Şucaiyye’de Gazeteciyi Katletti: Marwa Muslim ve İki Kardeşi Hayatını Kaybetti
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırıları, sivil kayıplara yol açmaya devam ediyor. Son olarak, Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’ne düzenlenen bir hava saldırısında, Filistinli gazeteci **Marwa Muslim** ile iki erkek kardeşinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Marwa Muslim’in ailesiyle birlikte yaşadığı evin hedef alındığı belirtiliyor. Bu saldırıda Marwa Muslim, kardeşleri Muhammed ve Abdullah Muslim ile birlikte yaşamını yitirdi. Saldırı sonucunda bölgedeki birçok bina da büyük hasar gördü.
Marwa Muslim’in gazeteci kimliği, Filistin’deki olayların uluslararası kamuoyuna duyurulmasında önemli bir rol oynuyordu. Gazetecilerin hedef alınması, Gazze’deki çatışmaların boyutunu ve bölgedeki basın özgürlüğü üzerindeki baskıyı bir kez daha gözler önüne seriyor.
Bu trajik olay, Gazze’deki sivil can kayıplarının her geçen gün arttığına dair endişeleri derinleştiriyor. Uluslararası insan hakları örgütleri ve basın kuruluşları, olayı yakından takip ettiklerini ve konuyla ilgili daha fazla bilgi toplamaya çalıştıklarını açıkladılar.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube