islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

MAYIS 2023’TE TÜRKİYE’YE GETİRİLECEK! AKKUYU NGS İÇİN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

MAYIS 2023’TE TÜRKİYE’YE GETİRİLECEK! AKKUYU NGS İÇİN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA
22 Kasım 2022 16:14
A+
A-

Zoteeva, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen 12. Atomexpo 2022 Uluslararası Nükleer Fuarında, Akyu NGS inşaat çalışmalarının programa göre devam edeceğini söyledi.

Santralin ilk ve diğer reaktörlerinin inşaat çalışmalarının eş zamanlı olarak devam edeceğini anlatan Zoteeva, şunları kaydetti: 2023 yılına kadar tüm inşaatı tamamlayıp yeni akaryakıtı ilk motorla ülkemize getireceğiz” dedi.

Nükleer yakıtın üretilip Türkiye’ye getirilmesi için önemli adımların atılması gerektiğini vurgulayan Zotiva, şunları kaydetti: Nükleer yakıt, üretim sürecinde çok önemli süreçlerden geçmekte ve sıkı kontrollere tabi tutulmaktadır. “Nükleer yakıtı depolayacak tesis hazır ve yakıtın üretimi önümüzdeki yıl mayıs sonunda başlayacak. Bizim için de heyecan verici bir olay.”

Güvenlik bütçesi, proje maliyetinin %40’ına eşittir

Nükleer santral projesi kapsamında gençlerin ve profesyonellerin istihdamının devam ettiğini açıklayan Zoteeva, şunları söyledi: Bu projenin topluma olumlu katkısına bir örnek vermek isterim. Tashk şantiyeye 30 kilometre uzaklıktadır. Emlak fiyatları son 3,5 yılda 6,5 ​​kat arttı. Söylediklerime dayanarak, gelecekte emlak fiyatlarının 12 kat artması muhtemeldir, bu nedenle gayrimenkul sektörüne bu alanda yatırım yapmanızı tavsiye ederim. Elbette bu santral 80 yıl çalışacak ve bölge ekonomisine çok önemli katkı sağlayacak” dedi.

Zoteeva, Akkuyu nükleer santralinde aktif ve pasif güvenlik önlemlerinin bir arada kullanıldığını anlattı. Bu da güvenlik sisteminin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.