islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4884
EURO
34,7733
ALTIN
2.491,83
BIST
9.506,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Suriyeli mülteci Tarık Elavs, Alman parlamentosu seçimleri için adaylığın bildirdi

Suriyeli mülteci Tarık Elavs, Alman parlamentosu seçimleri için adaylığın bildirdi
Mirat Haber Ajansı

31 yaşındaki sosyal hizmet uzmanı ve Yeşiller Partisi adayı Suriye’den Federal Meclis’e seçilen ilk mülteci olmayı umuyor. Tarık Elavs (Tareq Alaows) yedi yıl önce Halep ve Şam’da hukuk okuyordu. Suriye iç savaşı çıkarken barışçıl gösterilere katıldı ve savaş bölgeleri genişlerken Kızılay’a insani yardım sağladı. Ama sonunda rejim tarafından hedef alındı. Kısa bir süre tereddüt ettikten sonra, Temmuz 2015’te kaçmaya karar verdi. 31 yaşındaki, şimdi Suriye’den Almanya Parlamentosu Federal Meclisi’ne giren ilk mülteci olmayı umuyor. Vatandaşlık başvurusu yaptıktan sonra Alaows Salı günü, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde Oberhausen’i temsil etmek üzere Yeşiller partisine adaylığını başlattı.

Almanya’nın 26 Eylül’de, yeniden seçime aday olmayan Şansölye Angela Merkel’in ülkenin sınırlarını Alevilere ve savaştan zarar gören Suriye, Afganistan ve diğer yerlerden yüz binlerce diğer göçmen ve mülteciye açmasından yaklaşık altı yıl sonra, parlamento seçimleri yapması planlanıyor. O zamandan bu yana yapılan ikinci genel seçim, 2017’deki ilk seçim, sağcı popülist Almanya İçin Alternatif’in (AfD) ulusal parlamentoda güvenilir bir muhalefet gücü olarak gelişiyle işaretlendi. Alaows, Twitter’a gönderdiği kampanya videosunda, Almanya’da NRW’nin evi olduğunu ve seçim bölgesinin Oberhausen ve Dinslaken’de olduğunu söyledi. Almanya’da tüm istediğinin bir güvenlik ve haysiyetli hayatı olduğunu söylüyor. Alaows, iki ay boyunca binlerce kişiyle birlikte meşhur Balkan rotasında seyahat etti ve sonunda post-endüstriyel şehir Bochum’daki bir spor salonunda sona erdi.

Almanya’da bulduğu yaşam koşulları karşısında şok geçirdi ve aylar içinde, daha fazla katılımı ve göçmenler için daha iyi konutları savunan bir girişimi kurdu. Sadece altı ayda Almanca öğrendi. Kısa süre sonra sosyal hizmet uzmanı olarak yeni bir kariyere başladı ve diğer mültecilere hukuki danışmanlık verdi. 2018’de, göçmen gemileri Akdeniz’de karaya otururken ve devrilirken, politikacılar Avrupa’ya daha fazla yeni gelenlere izin verme konusunda çatıştığında, denizde mültecilerin kurtarılması için mücadele vermeye devam eden “Seebrücke” ya da Deniz Köprüsü ittifakını kurdu. Çevre odaklı Yeşiller adayı olan Alaows, iklim değişikliği ve göç politikaları arasındaki bağı vurguluyor. Federal Meclis’teki ilk Suriyeli mülteci olan Alaows, kaçmak zorunda kalan ve şu anda Almanya’da yaşayan yüzbinlerce insana siyasi bir ses olmak istediğini söyledi. Teklifinde başarılı olursa, tüm mültecilerin sesi olmayı umduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.