islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Meteoroloji 5 Günlük Hava Tahmini! İstanbul’a Kar Geliyor

Meteoroloji 5 Günlük Hava Tahmini! İstanbul’a Kar Geliyor
17 Ocak 2022 09:07
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde kar ve soğuk hava etkili oluyor. Yurdumuzun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz’in batısı ile Hatay kıyıları, Eskişehir, Kastamonu’nun kıyı kesimleri, Hakkari ve Ardahan çevrelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği düşünülmekte. Meteoroloji tarafından paylaşılan 5 günlük hava durumu tahmininde İstanbul’a bu gece saatlerinden itibaren kar yağışının geleceği tahmin edilmekte.

SICAKLIKLAR DÜŞÜMEKTE

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmekte.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli, zamanla Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa)olarak eseceği düşünülüyor.

METEOROLİJİ’DEN UYARI YAPILDI

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde kuzeyli, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL’A KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahminin paylaştı. Vatandaşların internette aradığı İstanbul’da kar yağacak mı? Ankara’ya kar yağacak mı? soruları da yanıt buldu. İstanbul 5 günlük hava durumu tahmininde bu gece saatlerinde megakente karla karışık yağmur yağacağı ve çarşamba günü karın etkili olacağı ifade edildi.

KAR YAĞIŞI TÜRKİYE’Yİ ETKİSİ ALTINA ALACAK

Ülkemizin tamamında kar ve soğuk hava etkili olurken, hafta başında sıcaklıkların 5 ila 10 derece arasında olması bekleniyor. Salı ve Çarşamba günü kar yağışı yurdu etkisi altına alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.