Gündem

MERAL AKŞENER VE MEDENİ BİLGİLER KİTABI

Kitabın ortasından başlayalım bugünkü haber yorumumuza…

Geçen Nisan ayında yani tam bir sene önce Meral Akşener meclis kürsüsünden Afet İnan’ın “Medeni Bilgiler” adlı kitabını sallayarak, “Bunu alacaksınız; tüm teşkilatlarımıza, genç teşkilatlarımıza dağıtacaksınız. Bundan sonra hediyemiz Nutuk’un yanına budur. İnşallah iktidar olduğumuzda bunu ders olarak okutacağız” demişti.

Yeni Şafak gazetesinden Hüseyin Likoğlu, İslamı ve Müslümanları tahkir eden kitap hakkında ki bu olayı tam bir sene sonra köşesine taşıyarak gündeme getirdi…

Hüseyin Likoğlu, İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in “Ben hacıyım, 7 yaşından beri beş vakit namaz kılıyorum, Allah herkese nasip etsin” sözlerine de değinerek, Akşener’in dini istismar ettiğine vurgu yaptı.

Kaldı ki İslam’a, Müslümanlara ve peygamberimize (SAV) hakaretler içeren  “Medeni Bilgiler” kitabını iktidara geldiğinde okullarda okutulacağını beyan eden biri için ilk akla gelen, din istismarcılığıdır. Ya da Sayın Akşener, eline tutuşturulan kitap hakkında içeriğine bakmadan, meclis kürsüsünden ahkam kesmiştir. İki durumda da sonuç vahimdir.

Pekiyi sözü edilen “Medeni Bilgiler” kitabında neler var? İsterseniz kitaptan, okuyucularımızın dikkatine birkaç paragraf sunalım.

“Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra, bu din ne Arapların ne aynı dindeki Acemlerin ne de Mısırlılar ile sair milletlerin Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu.”

“Muhammed’in kurduğu dinin amacı, bütün ulusların üstünde yaygın bir Arap ulusçuluğu politikasına dayanıyordu. Bu Arap düşüncesi, ümmet sözcüğüyle dile getirildi. Muhammed’in dinini kabul edenler, kendilerini unutmaya, yaşamlarını Allah sözcüğünün her yerde yükseltilmesine adamaya zorunlu idiler.”

“Türk ulusu birçok yüzyıl boyunca ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin, adeta bir sözcüğünün anlamını bilmediği halde Kur’an’ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler.”

“Bir yandan Arapları zorla buyrukları altına aldılar, bir yandan Avrupa’da, Allah sözcüğünün kutsal parolası altında Hristiyan ulusları yönetimleri altına aldılar…. Mısır’da belirsiz bir adamı halifedir diye yok ettiler, hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet belirtisi ve ayrıcalığı olarak altın sandıklara koydular. Halife oldular…. Kimi zaman Doğu’ya, kimi zaman Batı’ya ya da her yana birden saldıra saldıra Türk ulusunu Allah için peygamber için topraklarını, benliğini unutturacak, yalnız Allah yolunda kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular.”

Bu satırlardan sonra yorumu siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz!

MİRATHABER.COM

 

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

5 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

6 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

7 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

8 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

9 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

10 saat ago