Merkel Arnavutları Avrupa Birliği’ne Sokmak İstiyor

Mirat Haber Ajansı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu yılın başlarında Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile AB üyelik müzakerelerinin başlatılması konusundaki desteğini yineledi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Berlin’deki görüşmesi öncesinde gazetecilere konuşan Merkel, Almanya’nın Arnavutluk ve diğer Batı Balkan ülkeleri için Avrupa geleceğini güçlü bir şekilde desteklediğinin altını çizdi.

Hem Arnavutluk hem de Kuzey Makedonya’nın son yıllarda önemli ilerleme kaydettiğini vurgulayan Merkel, Mart ayında yapılacak AB Konseyi toplantısında Arnavutluk ile ve aynı zamanda Kuzey Makedonya için AB üyelik müzakerelerinin başlatılması konusunda anlaşmaya varmak istediklerini ifade etti.

Şansölye, Arnavutluk’un “yargı reformu” konusundaki ilerlemesine de övgüde bulundu ve hukukun üstünlüğü ile ilgili konuların ülkenin AB’ye katılım sürecinde önemli bir rol oynamaya devam edeceğinin altını çizdi.

Türkiye’nin AB’ye girmesine kesin olarak karşı çıkan Merkel, Türkiye hariç Balkan ülkelerinin tamamının AB’ye alınmasının sadece Balkan ülkelerinin değil aynı zamanda Avrupa Birliği’nin de çıkarına olacağını savundu. Bölgenin 6 ülkesinin 28 üyeli bloğa entegrasyonundan büyük fayda sağlanacağını savundu.

Geçen yıl Fransa, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile AB üyelik müzakerelerinin başlatılmasını etkili bir şekilde engellemiş, her iki ülkenin de müzakerelerin başlayabilmesi için daha fazla reform uygulaması gerektiğini savunmuştu.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

11 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

11 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

12 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

14 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

15 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

16 saat ago