islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Merkez Bankaları Operasyonunun İlk Adımı Atıldı

Merkez Bankaları Operasyonunun İlk Adımı Atıldı
19 Şubat 2018 13:04
A+
A-

Aylardır gündemi meşgul eden kripto paralar sonunda hedefine ulaşmak için ilk ciddi adımı attı. Seçilen bölge Ortadoğu. Seçilen ülke Sudi Arabistan. Arabistan’ın küresel finans tarafından ilk adım olarak seçilmesi, aslında ABD Başkanı Trump’un Arabistan gezisi sonrası habercisi niteliğindeydi. Olaylar hep İsrail ile  ilişkilendirilerek, işin küresel finans sisteminin yeni yapılanması ile ilgili geçirdiği süreç perdelenerek, gerçeklerin görülmesinin önüne geçildi.

Katar üzerinden oluşturulan suni kriz aslında bölgede Arapların içinde ağırlığı olan Sudi Arabistan’ın üzerinden ABD’nin göz dağı vermesiydi. Silahlar satıldı, Sudi kraliyet ailesine darbe yapıldı, mal varlıklarının büyük bir kısmına el konuldu.

Kötü çocuk Bitcoin’den sonra,  bir eroin alışkanlığı ile, yeni coinler adresi gösterildi.Burada hep blok zincir teknolojisi diye taktim edilen bilgisayar programı, ABD merkezli Ripple’nin yıldızını parlatmaya başladı. Tabi bu arada kötü çocuk üzerinden 400 milyar $  hiç bir devlet garantisi olmadığı halde suni dijital  piyasada insanlar paralarını kaybetti. Artık insanlar eroincoin’e alışmıştı. Hangi köşe başından bir satıcı görseler  krizlerinden çıkabilmek için oraya koşarak gideceklerdi. Şimdi sıra işin küresel kazıklarını temsil eden merkez bankaların rol alma sırası gelmişti.

Bunu tasarlayarak buraya getiren küresel finans  oyun kurucuları köşe başına Sudi Arabistan’ın Merkez Bankasını koydu. ABD merkezli Ripple ile  sözleşme  imzalandı. Sudi Arabistan artık yurt içi ve yurt dışı ödemelerini sanal, dijital, kripto para ile yapacak.

Peki bu ne anlama geliyor;

Para transferlerinin büyük miktarı enerji kaynakları üzerinden yapılmaktadır. Arabistan petrol üreticisi olarak dolar yerine yine ABD merkezli sanal Ripple’yi kullanacak. Önceden ABD bastığı kağıt dolarlar karşılığında petrolünü satıyordu. Petrol ihtiyacı olan ülkeler Dolar  bularak Arabistan’a vermek zorundaydı. Şimdi bu ülkeler nihai adımda Ripple bularak, satın alarak petrol alabilecek. Oyun ana hatları aynı. İsimlerde değişiklik olsa da, küresel finans sisteminin para düzeneği ile milletleri köle gibi sömürme sistemleri değişmiyor.

Ripple sayesinde bu teknoloji ilk kez Arabistan Merkez Bankası tarafından ülke içerisindeki diğer bankalar tarafından da kullanılabilir hale getirilmiş oldu. ABD neden kendi Merkez Bankası ile başlamadı? sorusu ayrıca cevaplanması gereken  uzun bir konu. Böylece uluslararası ödemelerini bütün bankacılık sisteminde Ripple ile yapmaya başlayacak olan  Arabistan,  aslında ABD  merkezli sanal para üreten Ripple’ye devletin tüm kaynaklarını teslim etmiş oluyor.

Artık Borca Dayalı Para Sisteminin dolar  ilahlığının yeni kripto parası Merkez bankalarına yayılacak. Ortak küresel hedeflere bağımlı Merkez Bankaları, uluslararası Ödemeler bankası üzerinden, tüm dünyada kripto para ödeme aracı haline getirilecek. Böylece artık ABD’yi kontrol eden FED, kağıdı basmadan kontrol ettiği tüm banka sistemini, sanal para var sayımları ile, rahatlıkla mal ve hizmetleri kontrol edecektir.

İşin ilginç tarafı şudur; 2008 krizinden sonra merkez bankalarında bu yönde yeni bir konsensüs oluşturma çabası, her ülkede aynı eksende yasalar çıkartılarak alt yapısı hazırlanmaya başlanmıştı.

Türkiye’de Ödeme menkul kıymet mutabakat sistemleri, ödeme hizmetleri ve elektronik para kuruluşları hakkında, kabul tarihi 20/6/2013 kanun no 6493 yasa çıkartıldı. Bu yasanın 3.maddesinde fon tanımlaması olarak kaydı parayı veya elektronik parayı tanımlıyor. Bunun önemi elektronik para gerçek paranın yerini alıyor. Gerçek paranın olması gereksiz görülerek nakitsiz bir toplum oluşturulacak.

Böylece sistem kendini zorunlu karşılık ayırmadan, insanların paralarını isteme riskine karşı da % yüz sistem kendini korumaya alabilecek. Artık bankaların batması diye bir şey olmayacak. Hiç bir şekilde kredi verme sınırlaması olamayacak. Her emtia elektronik paranın karşılığı olarak kabul edilebilecek. Çünkü bunun önünde çıkartılan yasada hiç bir engel yoktur.

Basit bir örnek verelim konunun daha iyi anlaşılması için. Daha önce gayrimenkullerle ilgili sertifikalar çıkartılmıştı. Bu konuyla ilgili şu linkte https://www.mirathaber.com/gayrimenkul-sertifikasi-yemi-hos-geldin-turk-modeli-mortgage-3-310h.htmlmüstakil bir makale yazmıştık.

Peki neydi buradaki farklılık? Örneğin ev sahibi olamayanların, evin 100 bin hisseye bölünerek bir hissesini rahatlıkla alması satılması sağlanmıştı. Tabi bu borsaya açılarak satılacaktı, öyle de oldu.

İşte bir evin tapusu hisselere parçalanarak hukuken teminat teşkil edebileceği için elektronik para bu teminatlar için verilebilecektir. Bunu bütün emtialar üzerinde düşünebilirsiniz.

Şimdi basit bir örnek daha vereyim. Altın bilezikleriniz var. Nakit parayı piyasadan yeni küresel finansın kurguladığı sistem gereği piyasadan çektiler. Sizin krediye ihtiyacınız var. Kredi diye alacağınız artık dijital paradır. Bu dijital para, elektronik parayı ancak kredi olarak bankalar verecek. Bu güç 2013 tarihli 6493 sayılı yasada bankaya verilmiş.

Durum böyle olunca kuyumcuda bu dijital parayı kullanacak. Kredi kartı ile bugün yapılandan daha farklı bir işlem olmayacak. Yani siz altını gidip kuyumcuya bozsanız da aynı bankaya götürseniz de aynı olacak. Kredi alma konusunda bankaya gittiğinizde emtianızı sunduğunuzda ona karşı banka size kredi /borç elektronik para verecek.

Peki bunu nasıl verecek? Bunu size kredi kartı kullanımı gibi verecek. İçinde kontör para olan bir kart gibi düşünebilirsiniz. Kullandıkça aldığınız kredi bitecek.  Kontörlü telefonunuzun kontörünün bitmesi gibi. Tabi siz bunu kurulu sistem içinde kullanacaksınız.

İşte Siz altınınızı vereceksiniz, banka belirlenmiş sanal değeri size kredi olarak verebilecek. Herkes her şeyi  elektronik para karşılığı verebilecek. Bunun ne anlama geldiğini biraz düşündüğümüzde  nasıl bir gücün bankaların eline geçtiğini tasavvur dahi edemiyoruz.

Şimdi bu kadar önemli bir konuda köşe yazarlarından tutun, siyasilerine kadar sessizliğin nedeni nedir diye sorduğumuzda çözüm önerilerinin olmadığı gerçeğini sessizliklerinden anlıyoruz.

Bekleyin, göreceksinizki bizim olmayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu eksende açıklamaları yakındır. Çünkü 6493 sayılı kanun bunun ön hazırlıklarıdır. Sözümüzün milli insanlara ulaşması dileği ile

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.