islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Milli Eğitim Şûrası’nda 128 Madde Kabul Edildi

Milli Eğitim Şûrası’nda 128 Madde Kabul Edildi
4 Aralık 2021 10:11
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın en önemli danışma kurulu olan Millî Eğitim Şûrası’nın 20’ncisi dün yapılan oylama ile tamamlanmış oldu. Özel ihtisas komisyonlarında görüşülen 124 madde ile genel kurula sunulan 4 yeni önerinin oylaması yapıldı. Oylamadan sonra eklenen 4 maddenin de kabul edilmesi ile toplam 128 madde, 20’nci Millî Eğitim Şûrası tavsiye kararı ile kayıtlara geçti.

20’nci Millî Eğitim Şûrası Genel Kurulunda 124 madde oy çokluğu ile kabul edildi. 4 maddeyi ise üyelerin önerisiyle kabul edildi. Kabul edilen 128 maddede “Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi”, “Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği” ve “Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi” konuları için öneriler bulunuyor.

”Uygulanma Oranlarını Kamuoyu İle Paylaşacağız”

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şûranın nihayete ermesinin ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakan Mahmut Özer, şûranın geniş katılım ile gerçekleşmesinden mutlu olduklarını belirterek, “20. Millî Eğitim Şûrası’nı tamamlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Şûrada alınan kararları emanet olarak aldık. Hızlı bir şekilde gözden geçirip uygulamaya geçirmek için her türlü çabayı göstereceğiz. Şûranın başında vadettiğim gibi şûrada alınan kararların uygulanma oranlarını kamuoyu ile paylaşacağız. Gerçekten çok demokratik, çok katılımlı bir şûra gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

20’nci Millî Eğitim Şûrası’nda kabul edilen kararlarda okul öncesi eğitim ile ilgili birçok konu da yer alırken, özellikle 5 yaş okullaşma oranının en kısa zamanda %100 oranına ulaştırılması hedeflenirken 3-4 yaş arasındaki eğitime ulaşım imkanlarının arttırılması kararı alındı. Ayrıca okul öncesi eğitim kurumlarındaki destek eğitim uzmanı, çocuk gelişim uzmanı, psikolojik danışman, güvenlik görevlisi ve yardımcı istihdamının sağlanması yönünden kararlar alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.