islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“MİLLİ GAZETE DAHA DUYARLI OLMALI”

“MİLLİ GAZETE  DAHA DUYARLI OLMALI”
25 Ocak 2023 16:00
A+
A-

Yunus EKŞİ: “Milli Gazete Savrulmaya mı Başladı?”

Bugün (25 Ocak 2023) Milli Görüş camiasıın yayın organı olan Milli Gazetede ilginç bir haber yayınlandı.

Habere konu olan kişi; faizle para satarak para kazanan bir bankanın yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş idi. Habere konu olan ise; “Özgür Demirtaş’tan 20 maddelik uyarı: Bu şark kurnazlığını yapmayın… Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan ekonomi ile ilgili 20 maddelik bir dizi uyarı geldi” manşetiyle verilmesiydi.

“Ucuz faiz ile para dağıtmak, parayı tuvalet kağıdından farksız yapar” ifadelerini kullanan Demirtaş, “Sisteme giren para ilk başta iyi etkilerini gösterir. Kısa vadede ucuz kredi ile piyasa canlanır, mal fiyatları artar” dedi.

Haberden kısa bir alıntı yapalım;

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından ekonomiye ilişkin 20 maddelik uyarıda bulundu.

Demirtaş, şöyle devam etti:

“Her zaman yazdığım gibi para politikasındaki en BÜYÜK yanlışları ABD yapmıştır. Onu Türkiye gibi ülkeler izlemiştir. Diyebilirsiniz ki ABD yapmışsa bende yapayım. Bu saflık olacaktır. Çünkü ABD parası rezerv paradır. Cari açığını yoktan bastığı para ile finanse eder. Böyle bir güçleri olmasına rağmen onlar bile sarsılmıştır. Ama Türkiye gibi hassas bir ülkenin bu hatayı yapması VAHİMDİR. Kısa vadeli acı çekmeyen hiçbir ülke başarıya ulaşamaz. Başarıya kestirmeden ulaşacağını zannedenler ŞARK KURNAZIDIR. Peki ŞARK KURNAZLIĞI çalışır mı? Elbette çalışmaz.”

İşte Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 20 maddelik uyarısı şu şekilde diye devam ediyor haber.
Daha fazlasını okumak isteyenler şu linke tıklayabilirler.

Konu hakkında görüşlerini sorduğumuz aynı zamanda da Milli YoL Partisinin ekonomi politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ekonomist ve Mirat Haber yazarı Yunus EKŞİ Özgür Demirtaş’ın durumunu değerlendirdi. Sonrasında yılların yayın politikaları geleneğine göre faize karşı olan bir gazete olan Milli Gazete’de kişinin ve açıklamalarının ön plana çıkartılması söylediklerinin doğruymuş gibi yansıtılmasını ağır bir şekilde eleştirdi.

Yunus EKŞİ; şunları söyledi;

“Özgür Demirtaş’ın söylediklerini Milli Gazete maddeler halinde sanki hakmış gibi vermesi beni derinden üzmüştür. Küreselcilerin ve faizcilerin kalemşörlerinden para satma uzmanı olan Faizin kriterlerine ekonomide iman etmiş olan Özgür Demirtaş’ın, burada anlattığı şeylerin ekonomide islam’ın göstermiş olduğu faize karşı hassasiyetin tam karşıtıdır. Buna bu kadar sayfada yer ayrılması hakka batıl’ın giydirmesinden başka bir şey değildir. Özgür Demirtaş açık ve net bir şekilde vermiş olduğu örneklemeler ile paranın yüksek faizle uzun vadede kısıt tutularak satılması gerektiğini söylüyor. Merkez Bankası’na dokunulmaması gerektiğini söylüyor istediği gibi parayı faizle satması gerektiğini söylüyor. Çünkü adamın ekonomik imanı ve dini bu. Biz Milli Yol Partisi olarak,  bu ülkeden faizin kaldırılması ile ilgili temel ekonomik politikaları ortaya koyarken bu gibi para satan ve para satmayı savunan milletin kanını emen Devleti borçlandıran, milleti köle haline getiren milleti fakirleştiren Merkez Bankası’nın bağımsızlığını savunan insanlarla mücadele eden bir siyasi yapı ortaya koyduk.

Milli görüşün önemli cephelerinden biri olan Milli Gazetenin faizcilerin kalemşörüne bu kadar yer vermesi ve insanlarımıza sanki bu adam doğruyu söylüyormuş gibi Allah’a ve elçisine savaş açmış  faiz düzenini savunması ile zemin hazırlanması kabul edilebilir bir şey değil. Biz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Başkan’ın arkadaşları olarak Rahametli Erbakan’ın Türk siyasetinde kazandırdığı faizle mücadelenin önemini bilen insanlar olarak, Milli Gazetenin bu hatayı yapmasını esefle kınıyorum. Milli Gazetenin zaman içinde savrulmasından da endişe etmekteyimm.

AK Parti eleştirilecekse, bu faizcinin ağzıyla eleştirilmemeli. AK Parti’yi eleştirecek, topluma vermiş olduğu zararları ortaya koyacak donanım ve bilgi birikimine sahip olan Milli Görüş camiası, bu faizciye bu kadar zemin ve imkan vermemeliydi” dedi.

 

ETİKETLER: Manşet