islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4671
EURO
34,9281
ALTIN
2.437,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

MİLLİ MUHARİP UÇAĞININ ADI “KAAN”

MİLLİ MUHARİP UÇAĞININ ADI “KAAN”
2 Mayıs 2023 11:22
A+
A-

Türkiye, Savunma sanayii alanında tarihi günler yaşamaya devam ediyor. Milli muharip uçağı Kaan hangardan çıktı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesinde, “ İstikbalin Yüzyılı” Tanıtım Programın da  MMU ve Hürjet, görücüye çıktı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli muharip uçağının adının “Kaan” olduğunu ve isim babasının da Devlet Bahçeli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni uçağımız “Kaan” hakkında, “Radarlara görünmeden düşmanın inine girecek. Birkaç yıl içinde tüm testlerini tamamlayıp üstün performansıyla Kaan’ı hava kuvvetlerimize teslim edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tanıtım programında ki konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda Hürjet karşımızda ve ‘Kaan’ımız (Milli Muharip Uçak) o da karşımızda.

Değerli Kahramankazanlılar, savunma sanayii kuruluşlarımızın kıymetli mensupları ve değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Şanlı direnişiyle kahraman ünvanı alan Kazan’daki bu program vesilesiyle 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Savunma ve havacılık alanındaki tarihi günlerimizden birini daha yaşıyoruz.

1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Günü olarak açıklayan biziz. Bizim iktidarımızda bunu yaptık. Son aylarda savunma sanayiinde art arda milletimizi sevince boğan müjdeler verdik. TCG Anadolu gemimizin donanmamıza katılması var, Altay tanlkımız test için silahlı kuvvetlerimize teslim edilmesi var. Gökbey helikopterin yerli motorla uçması var. İnsansız deniz aracından torpido atılması var. Karada, denizde, deniz altında, havada, uzayda her alanda varız.”

HABER YORUM

Savunma sanayii alanında ürettiğimiz silahlarımız göğsümüzü kabartırken, diğer taraftan muhalefetin bu gelişmeleri görmek istememesi, bizleri üzmekten ziyade düşündürüyor.

Hele ki Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu alanda, iktidara geldiklerinde CIA ile yakından ilişkili bir şirketle çalışacaklarını söylemesi, endişeyle birlikte tepkilere neden oldu.

Şurası bir gerçek ki, kimse bir savaş çıkmasını ve savaş olmasını istemez ama maalesef savaşlar da dünyanın bir gerçeği olarak önümüzde duruyor. Sorsanız ne Rusya ne de Ukrayna savaş taraftarı ama bir yıldan daha fazla süredir, bu iki ülke savaşıyor.

Diğer taraftan ise, güya dünyaya demokrasi dağıtan ve gittiği yerlerde demokrasi getireceğini savunan ABD var… Ama ne hikmetse bu ABD gittiği her yerde, demokrasi adına insanları katletmekten çekinmiyor.

Son zamanlarda savunma sanayimizin yüzde seksen beş yerli üretime kavuşması, dosta güven verirken, düşmanlarımızı korkutmaya devam ediyor.

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: Manşet