islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Mirat Haber’den: Devletin geciken VW kararı

Mirat Haber’den: Devletin geciken VW kararı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Alman Volkswagen otomotiv şirketinin Türkiye’de üretim yapma kararını Türkiye’nin PKK/YPG ve DAEŞ terör örgütlerine karşı Almanya kamuoyundaki hoşnutsuzlukları bahane göstererek bunları iptal kararını geri almayacağının anlaşmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti devletinin de bu karar karşılık bundan sonra Volkswagen marka makam aracı satın almayacağını bildirdi. Bu kararı kutluyoruz ancak bunun gecikmiş ve eksik bir karar olduğuna inanıyoruz.

Ticaretle siyaset birbirine karıştırılmamalı derler. Ancak burada siyaseti ticarete karıştıran Almanya’dır. Türkiye’ye ekonomik baskı yaparak kendisini teröristlere karşı savunmasının önüne geçmeye çalışmışlar, yatırımı bir araç olarak kullanmışlardır. Türkiye’de en çok satış yapan otomobillerini halkımız satın alırken, küstahça Türklerin insan haklarını çiğnediklerini iddia edip, bu nedenle böyle barbar bir ülkede otomobil fabrikası kuramayacaklarını ifade etmişlerdir. İlginç olan Volkswagen’in Nazi Almanyasında Adolf Hitler tarafından kurulmuş, ilk müşterisi de Hitler olan ve soykırıma uğrayan insanların köle olarak fabrikalarında çalıştırılmasıyla belirli bir noktaya çıkmış bir otomotiv şirketi olduğu, kendini bombalayan terör gruplarına karşı nefsi müdafaa yapan bir ülkeye ders vermeye kalkmasının, bunun için maşa olarak kendini kullandırmasının yersiz olduğudur.

Ancak bundan daha yanlış olan, halkımızdaki bitmez tükenmez Alman otomobil sevdasıdır. Zorluklarla belirli bir yere gelen ve toplumla bu yeni statülerini paylaşmak isteyen vatandaşlarımız için lüks Alman otomobil markalarına sahip olmak çok önemlidir. Oysa Almanya 2016 yılında Alman parlamentosunun sadece tek bir milletvekilinin muhalefetine karşı oybirliğiyle aldığı siyasi müeyyide amaçlı kararda Türkleri soykırımcı katiller olarak ilan etmiştir. Buna rağmen vatan sevgisi olan bir ülkede kendisini soykırımcı ilan eden bir ülkenin malı alınmaz. Ülkemizde çok sayıda yerli üretim vardır. Alman arabalarıyla benzer kalitede bize katil soykırımcı ilan etmeyen bu yalanları çocuklarına ders kitaplarında okutmayan, ülkesindeki Türklere ve Müslümanlara canice ikinci sınıf muamelesi yapmayan, her gün haber kanallarından ülkemiz aleyhinde propaganda üretmeyen başka ülkelerin benzer kalitede ürünleri vardır. Ayrıca ülkemizde önceden alınmış hala yeterli düzeyde ikinci el aynı marka ve tür otomobiller de vardır.

Bunlar dururken Türk vatandaşlarının sanki hayatı buna bağlıymış gibi bin bir faizli krediyle “ah bir Alman arabam olsa gam yemem” sevdasıyla 0km fabrika çıkışı araba peşinde koşması kabul edilemez. Devletin hiçbir Alman makam otomobili almaması gerekir. Halkın kendisine, babasına katil demiş bir ülkenin malları peşinde koşması güçlü ve milli bir iradenin değil, ezikliğin göstergesidir. Bu nedenle aslında 2016’dan sonra ama en azından bu günden itibaren, Ermeni Soykırımı kararını parlamentosundan çıkarmış ve Türkiye’ye soğuk savaş açmış Almanya, Fransa gibi ülkelerin kendi fabrikalarında üretilmiş, doğrudan bu ülkelere katkı sağlayacak 0km otomobilleri ne devletin ne de halkın alması doğru olmaz.

ETİKETLER: Volkswagen
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.