islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5032
EURO
34,9509
ALTIN
2.430,07
BIST
9.799,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Mirat Haber’den: Uzay görüşmeleri

Mirat Haber’den: Uzay görüşmeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en zengin üç kişisinden biri olan SpaceX uzay şirketinin, Tesla elektrikli otomobil şirketinin, Boring Company kentsel tünel şirketinin ve bir dizi teknoloji firmasının kurucusu Güney Arfikalı girişimci Elon Musk ile bir araya geldi. Daha önce de görüşmüş olan dünyada önde gelen iki kişi açıklamalara göre uzay çalışmaları konusuna ağırlık verdiler.

Türkiye ve SpaceX geçtiğimiz haftalarda uzaya Türk uydusunun yerleştirilmesini gerçekleştiren bir proje yapmış, Özlem Gürses’in gündem değiştirmek olarak yorumladığı bu işbirliğinde ABD Florida Cape Caneveral üssünden bir SpaceX roketi fırlatmıştı. Bazıları ekonomik sorunlar, pandemi, sıcak çatışmalar, hain darbe girişimleri ve toplumsal sorunların ortasında ne uzayı diye sorabilirler. Büyük çaplı bilim projeleri her dönem devam etmeli, hele krizlerde daha da artmalıdır. Bilgisayar, jet motoru, roketler, radar, insansız hava araçları, plastik kaplamalar, nükleer enerji ve pek çok diğer bilimsel gelişmeler krizlerde, savaşlarda ortaya çıkmıştır. ABD, Rusya, AB, Çin, Japonya, Hindistan, Kuzey Kore, İran uzaya roket fırlatabilirken çok sayıda ülke de bu yönde çalışmaktadır. Türkiye de 5 yıl önce TUSAŞ bünyesinde bu çalışmalara başlamıştır. Uzaya roket atabilen ülkeler sadece uydu yerleştirmek ya da uzaya seyahat edebilen araçlar gönderme yeteneği değil aynı zamanda kıtalararası balistik füze savunma yeteneği de kazanmaktadır. Bu nedenle ülkemizin en kısa zamanda yörüngeye çıkabilecek güçte roket yapma becerisi kazanması konusundaki adımları ve çalışmaları son derece önemlidir. Erdoğan’ın bu yöndeki istekliliğini alkışlıyor ve bu adımların daha da sıklaşmasını diliyoruz.

ETİKETLER: NASA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.