islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Sergey Lavrov’dan Dikkat Çeken Çıkış!

Sergey Lavrov’dan Dikkat Çeken Çıkış!
16 Mart 2022 12:00
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşı tüm sıcaklığı ile 21. gününde de sürüyor. Dünyanın gözünü çevirdiği bölgede dün ve gece boyunca yine şiddetli çatışmalar yaşandı. Rus birlikleri bir yandan Kiev için hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan da diğer kritik bölgelere saldırılarını yoğunlaştırdı. Rus savaş gemileri Odessa kıyılarına ateş açarken, Harkov ve Dnipro bölgelerine de gece yarısı saldırılar düzenlendi. Donetsk’te de bazı yerleşim alanlarına roketler isabet etti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise yaptığı açıklama Rus halkına ve iş adamlarına çağrıda bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişiminde 21. güne girildi. Rusya Kiev çevresine yönelik saldırılarını artırdı. Şehirde acil alarm durumu verildi, gündüz de sokağa çıkma yasağı uygulandı. Ukrayna ve Rusya’dan ise karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkeye saldırı yapan Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerinin yüzde 40’ının, savaş kabiliyetini kaybettiğini veya tamamen yok edildiğini bildirdi. Rusya da, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın da aralarında bulunduğu 13 ABD’li diplomat için yaptırım kararı aldı.

11.40 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptığı yeni açıklamada “Ukrayna’yla barış görüşmeleri kolay değil ancak uzlaşı için kesin umut var. Mevcut kriz dünya düzeninin nasıl değiştiğini gösterecek. Ukrayna ile müzakerelerde bazı formüller üzerinde anlaşmaya çok yakınız”” dedi.

103 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ 
10.41: Ukrayna savaşın başından beri 103 çocuğun öldürüldüğünü söyledi.
10.35: İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Putin’in ne olursa olsun durdurulması gerektiğini söyledi.
10.31: Ukrayna başbakan yardımcısı, gün içinde insani koridorların açılabilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.