islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Mısır’ın güneyinde otobüs-kamyon kazasında 20 kişi öldü, üç kişi yaralandı

Mısır’ın güneyinde otoyolda bir otobüs, kamyonu geçmeye çalışırken devrilerek kaza yaptı. Kazada 20 kişi öldü ve 3 kişi yaralandı.

Mısır’ın güneyinde otobüs-kamyon kazasında 20 kişi öldü, üç kişi yaralandı

Mısır’ın güneyinde otoyolda bir otobüs, kamyonu geçmeye çalışırken devrilerek kaza yaptı. Kazada 20 kişi öldü ve 3 kişi yaralandı.

Mirat Haber Ajansı

Mısır’ın güneyinde bir otoyolda bir kamyonu geçmeye çalışırken bir otobüs devrilerek en az 20 kişinin ölümüne ve üç kişinin de yaralanmasına neden oldu. Assiut Valisi Essam Saad yaptığı açıklamada, otobüsün Kahire’den dönerken döndüğünü ve başkent Kahire’nin 320 km güneyindeki güney Assiut vilayetindeki bir yolda kamyona çarptığını açıkladı. Her iki araç da alev aldı. Valinin bürosu tarafından yayınlanan fotoğraflar, kurtarma ekiplerinin hayatta kalanları arayan yanmış bir otobüsü gösteriyordu. Kurbanlar yakındaki hastanelere götürüldü. Sağlık bakanlığı, 36 ambulansın olay yerine koştuğunu belirtti.

Ulaşım güvenliği zayıf

Ulaşım güvenliği sicilinin zayıf olduğu Mısır’da trafik kazaları, her yıl binlerce kişiyi öldürüyor. Kazalar çoğunlukla hız yapmak, kötü yollar veya trafik yasalarının yetersiz uygulanmasından kaynaklanır. Mart ayında Giza vilayetinde bir kamyonun minibüse çarpması sonucu 18 kişi hayatını kaybetti. Geçen ay başkentin yaklaşık dört saat güneyindeki Tahta yakınlarında iki tren çarpıştığında en az 20 kişi öldü ve yaklaşık 200 kişi yaralandı. Ülkenin resmi istatistik kurumu, istatistiklerin mevcut olduğu en son yıl olan 2019’da 3.480’den fazla insanın ölümüne neden olan yaklaşık 10.000 trafik kazasının meydana geldiğini bildiriyor. 2018 yılında, 8.480 araba kazası meydana geldi ve 3.080 ölüme neden oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.