islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suriye Muhalefeti Esad İle Normalleşmeyi Kabul Etmedi

Suriye Muhalefeti Esad İle Normalleşmeyi Kabul Etmedi

Suriye muhalefeti, Esad rejimiyle normalleşmeye karşı çıkmak ve rejimle normalleşmenin yolunu tıkamak için uluslararası faaliyete öncülük etmek için İstanbul’da bir konferans düzenledi.

40’tan fazla bağımsız kuruluştan 200’e yakın kişinin katılımıyla, normalleşme konusunun Suriye ve uluslararası perspektiften tartışıldığı konferansa, Batılı ülkelerin diplomatları da büyük ilgi gösterdi.

Katılımcılar, Suriye Vatandaşların Onuru Derneği, Bağımsız Kürtler Derneği, Türkmen Konseyi, Suriye Hıristiyan Barış Örgütü, Müslüman Kardeşler, Suriye Kadınlar Birliği gibi organları ve farklı bölgeleri temsil eden diğer birlik ve konseyleri temsil etti.

Organizatörlerden Zaid Kayalı, “Bu konferans, yurtiçinde ve yurtdışında aktivistlerin kitle tabanını temsil eden bağımsız Suriyeli şahsiyetler ve örgütlerin ve özgür tüzel kişilerin inisiyatifinde ve mevcudiyetinde düzenleniyor” dedi.

Toplantıda rejimle ilişkilerde normalleşmeyi yeniden sağlamaya çalışan bazı Arap ve uluslararası ülkelerdeki son gelişmeler, Suriye’nin geleceği üzerindeki yansımaları nedeniyle halk kuluçkasına dayalı organize bir şekilde hareket etme gereğini vurgulandı.

İstanbul’da bir misyonları bulunan bir çok batılı ülkenin diplomatlarının sürekli notlar alarak toplantıyı takip ettikleri dikkat çekti.

Katılımcıların, rejimin suçlarını ortaya çıkarmak ve Suriyelilerin normalleşme adımlarını reddettiğini iletmek için Arap ve Batı ülkelerini ziyaret etmeyi amaçlayan bir takip komitesi kurmaya karar verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.