islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5691
EURO
34,6848
ALTIN
2.523,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Mobilyacıdan İslamofobi Çıkışı

Mobilyacıdan İslamofobi Çıkışı
14 Şubat 2020 12:54
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İslamofobi, nefret suçları ve Müslümanlara karşı ayrımcılık tüm hızıyla devam ederken, birçok ülke bunu görmezden gelmekte. Öte yandan, İsveç’li mobilya zinciri IKEA’nın İsviçre’deki bir mağazası, ırkçı bir müşterinin tacizine maruz kalan Müslüman çalışanını savunduğu için övgüler almakta. Tüm bu nefretin ortasında, Müslümanların ezan sesini ve minarelerini yasaklayan, ırkçı söylemiyle bilinen İsviçre’nin Aubonne’deki firma mağazası, Müslüman çalışanını İslam karlıtı bir müşteriye karşı savundu. Müşteri kasadaki bir kadının başörtüsü taktığını görmesi üzerine söylenmiş ve mağazaya asla adım atılmaması gerektiğini vurgulamış.

Bu saldırıya yanıt veren Ikea şu açıklamayı yaptı: “Açıkça ayrımcı olan yorumunuzu memnuniyetle karşılamıyoruz. Tabii ki, görüşlerinize özelde sahip olma hakkına sahipsiniz, ancak bunları bu şekilde açık bir şekilde yayınlamak sizi yasalar süreçlere maruz bırakıyor ve hiçbir şekilde mağazamıza ‘adım’ atmayacağınızdan dolayı yas tutmayacağız.”

IKEA’nın tutumu sosyal medyada övgüyle karşılandı ve viral hale geldi. Ancak bunun dünyada ve İsviçre’deki genel İslam ayrımcılığı kapsamında ne kadarlık bir etkisi olduğu net değil.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.