islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Moritus’un Denizlerini Kirleten Tankerle Savaşı

Moritus’un Denizlerini Kirleten Tankerle Savaşı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’daki ada devlet Moritus polisi, temizleme ekipleri takımadaların el değmemiş kıyılarında büyüyen bir ekolojik felaketle karşı karşıya kalırken, kristal berraklığındaki sularına tonlarca petrol sızdıran kara bir gemiye binecek. Polis yetkilileri, 58 yaşındaki Hindistan uyruklu geminin kaptanının aramada memurlara eşlik edeceğini söyledi. Japonlara ait Panama bandıralı gemiden karaya oturduğunda güvenli bir şekilde tahliye edilen yirmi mürettebat şu anda gözetim altında. Dökme yük gemisi MV Wakashio, bozulmamış mercan resifleri, mangrov ormanları ve nesli tükenmekte olan türlerin bulunduğu korumalı bir deniz parkına yakıt sızdırıyor ve Başbakan Pravind Jugnauth’u çevresel bir acil durum ilan etmeye ve uluslararası yardım çağrısında bulunmaya teşvik etti. Mitsui OSK Lines tarafından işletilen MV Wakashio, 25 Temmuz’da Moritus’un güneydoğu kıyısındaki resiflere oturmuştu. Pazar günü, Mitsui OSK, Hint Okyanusu’na tahmini 1.000 ton petrolün karıştığı büyük petrol sızıntısı için özür diledi. Şirketin sorunu çözmek için elinden gelen her şeyi yapacağını da sözlerine ekledi.

Yan yatan gemiyi doğrultma ve ambarına 4000 ton yakıt pompalama girişimleri başarısızlıkla sonuçlandığından yerel yetkililer, dalgalı denizlerin tankeri daha da parçalayabileceğinden korkuyor. Ancak yoğun çamur, ada ulusunun bozulmamış beyaz kumlu plajlarını sular altında bırakarak, Moritus ve ekonomisinin dayandığı hassas kıyı ekosistemine eşi görülmemiş bir zarar verdi. Japonya, Moritus hükümetinin talebi üzerine dökülmenin temizlenmesine yardımcı olmak için altı kişilik bir afet yardım ekibi gönderecek. Fransa da Fransa’nın denizaşırı toprakları olan komşu Reunion adasından yardım gönderiyor. Moritus ayrıca, petrol sızıntılarını kontrol altına alma ve çevre koruma konusunda uzmanlar da dahil olmak üzere acil yardım için Birleşmiş Milletler’e başvurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.