islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

MOSSAD Ajanların Hedefleri Ortaya Çıktı

MOSSAD Ajanların Hedefleri Ortaya Çıktı
8 Aralık 2021 10:12
A+
A-

MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla yakalanan 16 MOSSAD ajanıyla ilgili könemli gelişmeler ortaya çıktı. Ajanlar, Sebil Vakfı, Minber’i Aksa, Ümmet Vakfı ve Meşale dernekleri ile öğrenci ve çalışanları fişlemiş.

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla tutuklanan 16 Mossad ajanı hakkında “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçu kapsamında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Almanya’da bulunan Ahmad Zaid isimli Mossad’ın saha sorumlusunun yol göstermesiyle toplanan bilgiler ajanların Türkiye’de faaliyet yürüten Filistinli STK’lar, öğrenci dernekleri ve Filistinli öğrenci ve dernek çalışanlarını fişledikleri iddianamede belirtildi.

Ajanların İsrail’e Sebil Vakfı, Ümmet Vakfı, Meşale Derneği, Filistin Öğrenci Evi, Minber-i Aksa gibi derneklerle çok sayıda isimle ilgili bilgi aktardığı da iddianamede açıklandı.

FİLİSTİNLİ ALİMİNE YAKIN TAKİP

İddianamede Mossad’ın Almanya saha ajanlarından Ahmad Zaid’in talimatıyla Filistinli bir din adamının da takip edildiği ve yine Wi-Fi Colector isimli programla veri hırsızlığı yapıldığı da tüm detaylarıyla açıklandı.

Ajan Abdelrahman Abunawah’ın, 2019’da Ahmad Zaid’e, Ashraf Hasan isimli hocayı tanıyıp tanımadığını sorduğunu, tanımıyorum cevabını alınca “Ashraf hocanın Lübnan’da üniversitede hoca olduğu, ayrıca Türkiye’de dersler verdiği, kendisinin Filistinli bir din alimi olduğunu, kendisinin çok önemli olduğunu, gidip tanış her türlü yardımı göster dediğini, maddi ihtiyaçlarını gider, gerekirse ben karşılarım dediğini ve Başakşehir’de verdiği bir adrese gittikten sonra ‘Wifi Colector’ programını çalıştırmasını ilettiğini çalıştırıp çıkan her şeyi kendisine ilettiğini” söylediğine iddianamede belirtildi.

TEK TEK FİŞLENDİLER

Mossad ajanlarının tüm faaliyetlerinin detaylarıyla birlikte anlatıldığı iddianamede, ajanların fişlendiği STK, kurum ve kişilerin isimleri de duyuruldu. İddianamede ajanların İstanbul’da bulunan Filistin yardım derneklerinden Maarif derneğini takip ettiği ve ajanların hakkında rapor düzenlediği dernekler arasında Sebil Vakfı, Minber’i Aksa, Ümmet Vakfı ve Meşale derneğinin bulunduğu ifade edildi.

Ajanların 2020’nin Temmuz ayında Filistinli Öğrenci Evi ve Al Hikmet derneği hakkında rapor düzenlediği belirtildiği iddianamede, Filistinli Öğrenci Evi STK’da çalışan Mahmud Sallum, Baha Amasrı ve Al Hikmet derneğinde çalışan Wasim masruji, Muhammed A. İbrahim, Muhammed Abu Elşeyh, Gazzeli İ.M. Msheinish ile bazı dernek çalışalarına ait çeşitli bilgileri fişlediği de iddianamede açıklandı.

WİFİ COLLECTOR UYGULAMASI KULLANDIK

Mossad’ın hedefindeki kişi ve kurumların bilgisayarlarına sızmak için Wi-Fi adreslerinin peşine düştüğünün de belirtildiği iddianamede, ajanlardan Abdelrahman Abunawah’ın, Ahmad Zaid’ten nasıl talimat alıp fişleme yaptığı anlatıldı. Abdelrahman Abunawah iddinamede belirtilen ifadesinde Ahmad zaif hakkında, “‘Wifi Collector’ isimli programı indirmemi istedi. Scan tuşuna basıp çıkan listeyi bana gönder” şeklinde ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.