islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

MUCİZENİN ADI ALEYNA

MUCİZENİN ADI ALEYNA
17 Şubat 2023 14:00
A+
A-

Kahramanmaraş’ta peş peşe meydana gelen İki büyük deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Umutların tükenmeye başladığı 11. günde mucizenin adı Aleyna oldu. 17 yaşındaki Aleyna depremin 248. saatinde enkaz altında sağ olarak çıktı.

Kahramanmaraş‘ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen peş peşe 2 deprem binlerce kişiyi hayattan kopardı. Bugün depremin 12. gününe girildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor ancak umutlar da yavaş yavaş tükeniyor. Bugün Kahramanmaraş’tan bir mucize Haberi geldi.

Kahramanmaraş’ın Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı’nda arama kurtarma ekipleri 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’i depremin 11. gününde 248 saatten sonra enkazdan sağ olarak çıkardı. Aynı apartmandan diğer bir mucize haberi ise arama kurtarma ekiplerinin AFAD adını verdiği kediden geldi.

17 YAŞINDAKİ ALEYNA SAĞ OLARAK KURTARILDI
11’inci günden bu yana bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken depremin 248’inci saatinde mucize bir haber geldi. Kahramanmaraş Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanında enkazdan gelen sese kulak veren ekipler yaptıkları çalışmalar sonucunda 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’i sağ olarak çıkardı. Ayrıca ekipler arama kurtarma çalışmalarında bir kediyi de kurtarmayı başardı. Kurtarılan kediye AFAD adı verildiği öğrenildi.

DOKTORLAR BİLE ŞAŞTI KALDI: “ÇOK İNANILMAZ BİR OLAY, SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ”
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Ölmez’in sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

“Çok inanılmaz bir olay. 248 saat sonra, 11. günde geldi. Vücut fonksiyonlarını çok bozulmadan yaşaması, böbrek fonksiyonlarının bozulmaması bizi şaşırttı. İnanılmaz bir şey. Sağlık durumu çok iyi. İlk geldiğinde ‘Aleyna nasılsın?’ dedim, ‘Hocam çok iyiyim’ dedi. Her geçen saat daha iyi oluyor. Çok daha iyi. Şimdi, Ankara’ya gönderiyoruz. Biraz travma var tabii. Travmanın etkileri nedeniyle biraz bu ortamdan uzaklaştırmak da gerekiyor. Vücudunda çok önemli bir kırığı yok. Beyin fonksiyonları iyi. Bütün organları iyi durumda. Daha iyi bir ortama çekmek istiyoruz onu.”

HABER YORUM

Depremde hayatını kaybeden insanlarımıza çok üzüldüğümüz gibi,  enkaz altında kalan ve kurtarma ekiplerince çıkarılan vatandaşlarımıza ise bir o kadar sevindik.

Bu depremde tıp biliminin dahi “Mucize” olarak tanımladığı olaylara şahit olduk ki, “Öldürmeyen Allah öldürmez” dedik ve yüce rabbimizin şu ayetini hatırlayıverdik:

“Hiçbir kimse Allah’ın yazılıp bir süreye bağlanmış izni olmadan ölmez. Kim dünya nimetini isterse ondan kendisine veririz; kim âhiret nimetini isterse ona da ondan veririz; ve şükredenleri ödüllendireceğiz.” (Ali İmran145)

Demek ki Aleyna Ölmez kızımıza, yüce rabbimiz tarafından bahşedilen ömür bitmemiş ve 10 gün enkaz altında kalmasına rağmen sağ salim çıkarılabilmiş.

Mirat Haber olarak kızımıza hayırlı ve bereketli ömürler diliyoruz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yarılılara da acil şifalar vermesini yüce rabbimizden niyaz ediyoruz.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.