islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5633
EURO
34,9936
ALTIN
2.449,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

MİRAÇ VE DEPREM MUCİZESİ

MİRAÇ VE DEPREM MUCİZESİ
17 Şubat 2023 12:05
A+
A-

Miraç rahmettir…

Miraç berekettir..

Miraç, Allah (cc) ve  ve Rasülullah sevgisiyle coşan gönüllerin, sekinet bulmasıdır…

Miraç, gönüllerin huzuru âlâya yükselişi ve Namazla huzura kavuşmasıdır.

Miraç, sevgiden uzak gönüllerin Allah’ın rahmetiyle, yüreklerinde sevgi ve muhabbetin yeşermesidir…

MİRAÇ VE DEPREM

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından ülke olarak yaşadığımız acı ve kederin içinde,  bir nebze de olsa gönüllere ferahlık verecek bir geceye, Miraç gecesine ulaşmanın buruk sevincini yaşıyoruz.

Yüce rabbimiz bizlere, bu zorluklar içinde kolaylıklar gösterecek ve yaşatacaktır inşallah…

Miraç, Peygamberimizin (sav) Recep ayının 27. gecesi Mescidi Haram’dan alınarak çevresi rabbimiz tarafından bereketli kılınan Mescidi Aksa’ya, oradan da Sidre-i Müntehaya yükseltildiği bir gecedir.  Bu konuda yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur:

“Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.” (İsra 17/1)

Miraç bir mucizedir! Bu mucize öyle bir mucizedir ki, İmanlı insanların imanını, inanmayan insanlarında küfrünü arttırmıştır.

Mucizeye ya da Miraç mucizesine inanmayan insanların, yaşadığımız son depreme bakmaları ve ibret almaları gerekmez mi? Dün, Allah her şeye kadirdir diyerek Miraç mucizesine inanmayanlar, bugün 250 saat (10-11 gün)  sonra sağlıklı bir şekilde enkaz altından çıkarılan insanlara “yüce yaratıcının mucizesi” olarak bakamıyorlarsa, inandıkları ilimleri ve bilimleri bir köşeye atabilirler. Zira bugün yaşanılanlara, başta Tıp bilimi olmak üzere diğer bilimler cevap bulamamaktadır.

Depremin kendisi de başlı başına bir mucizedir aslında… Kâinatın tesadüfen oluştuğunu söyleyen ateistlere, tanrı evreni yaratmıştır ve hiçbir şeye karışmaz diyen deistlere, yüce rabbimizin varlığını ve birliğini ispatlayan, Allah’ın izni olmadan kâinatta yaprak bile kımıldayamayacağını anlatan büyük bir mucize… Hem de aynı miraç mucizesi gibi bir mucize…

Hiç şüphesiz Miraç olayı ile yüce rabbimiz, varlığını ve kudretini insanlara göstermiştir. Yaşadığımız bu deprem de bize, yine Yüce rabbimizin varlığını ve kudretini göstermekle kalmamış, depremden 11 gün sonra enkaz altından çıkarılan canlar, mucize olarak önümüze sunulmuştur.

Şunu da ifade etmek gerekir ki, depremlere ve sonrasında yaşanan mucizelere İslami açıdan bakmayan ya da bakamayan gözler, daha bu dünya da çok şey kaybetmiş ve bataklıkta debeleniyor demektir.

***

İki Cihan güneşi, Miraç gecesi yüce rabbimizin huzurundan üç hediye getirmiştir.

1-Beş vakit namaz

2-Allah’a ortak koşmayan herkesin cennete gireceği müjdesi.

3-Bakara suresinin son iki ayeti.

Peygamberimiz (sav)’in Miraç gecesi rabbimizin huzurundan getirdiği hediyelere sahip çıkmak dileğiyle,

Miraç geceniz mübarek olsun!

Şaban DOĞAN

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.