islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Muhalefetin İttifakı “Merkez Bankası Bağımsız Olmalı”

Muhalefetin İttifakı “Merkez Bankası Bağımsız Olmalı”
2 Haziran 2018 09:21
A+
A-

Milletimiz bilmiyor olabilir. Devletimizin karar organlarında bulunan yöneticilerimiz bilmiyor olabilir. Milletimizle ve devletimizle iktisadi savaşı sürdüren kurulu para kredi sistemi olup; sistem hiç bir şekilde sizin iktisadi bağımsızlığınızla nefes almanıza müsaade etmez.

Şirketlerimizi borçlandırır. Devletinizi borçlandırır. Dışa bağımlı hale getirir. Bugün bütün ticari ilişkilerimize sirayet etmiştir. Sadece size çalışma ve faiz ödeme imkanı verir. Yani siz, evlatlarınızı, vatanımızın uğrunda şehit verirken, vatanın kaynaklarını bu kurulu düzen sömürüyor.

Bunu güçlü uluslararası şirketlerle yaparken, onların önünü açan onların okuyup üflediği ekopolitik programların icra edilmesidir. Kale içerisine girmeden içerideki sözde iş adamları ile ortaklıklar kurarak, onların bağımlılıklarını iş ilişkileri içinde arttırarak sürdürmektedirler. Onların üzerinden bütün üretim faktörlerini kontrol ederler. Yeni açtıkları bankalarıyla da bunları besleyip büyütmektedirler.

Şimdi verilen krediler ödenemez hale geldi. Borçların yapılandırılmasıyla ilgili Ülker, Doğuş derken Telkom da sıraya girdi. Elbette bununla sınırlı kalmayacaktır. Mevcut sistem, içerisine çökene kadar bu devam edecek. Bu sistem devam ettiği sürece, halkımız ise daimi olarak ücretli ve modern bir köle statüsünü sürdürecek.

Şimdi şuna dikkat edilmesini istiyorum; seçimlere gidiyoruz. Muhalif Liderleri dinliyorum. Temel Karamollaoğlu, Muharrem İnce, Meral Akşener ortak bir ifade kullanıyor “ Merkez Bankası bağımsız olmalı” diyorlar.Kriptoların her yerde yerleşebileceğini bildiğimiz halde; diğerlerinin bağımlılıklarından dolayı bu ifadelerini anlıyorum da, Sayın Temel Karamollaoğlu’nun bu açıklaması bizi şaşırtmıştır.

Bu liderlerin hiç biri ekonomist değil. Bugüne kadar ekonomi ile ilgili ifade ettikleri açıklanan olumsuz rakamlarla ilgilidir. Ortak bir çözüm önerisine dönüşen “Tasarruf edeceğiz” söylemi de asla sorunları çözecek nitelikte değildir.

Bu olumsuzlukların nedenini bilmeden, kurulu sistemin ama manifestosu faizin bağımsız bir Merkez Bankası istediğini bilmeden, ezbere konuştuklarını görüyoruz.Bu zaten faizcilerin kendi kurguları olan borca dayalı para sistemi içinde istediği bir şeydi. Bu yöndeki ekonomistlerde zaten faizcidir. Onlar için faizin haramlığı asla kriter olamaz. İlah başka olunca bu kaçınılmaz olarak böyle tezahür edecektir.

Bölücü Terör örgütü PKK’nın siyasi temsilcisi maşanın zaten böyle bir amacı yok. Bizi şaşırtan Sayın Temel Karamollaoğlu’nun Merkez Bankasının bağımsız olması gerektiğini bir Tv programında ifade etmesiydi. Kendisinin müthiş derecede yanlış yönlendirildiğine inanıyoruz.

Şunu açık ve net bir ifadeyle söylemek isterim; Merkez Bankası ile ilgili Cumhurbaşkanımızın söylediği, izlediği tutum doğrudur.Onlar bu ifadelerin arkasındaki iradeyi gördüğü için dolar hareketini başlattı ve faizleri istedikleri oranda yükselttirdiler.

Bundan beslenecek olan bankalardır. Düzen bu. Bu düzene itiraz ediyoruz. Bu ekonomik düzen işleyişi; düzenin ana çarklarının işleyişinin dışına çıkarak yeni modelle inşa edilmelidir. Ak parti’nin ekonomi kurmayları Cumhurbaşkanımızın bu arayışı önünde engel mi!? diye sormadan da edemiyoruz.

Banka yasaları, dışa bağımlı küresel sisteme entegre adına,milletin devletin aleyhinde işleyen bir düzenek olarak sürdürülemez.Merkez Bankası ve bankalar ekonomiyi kontrol eden küresel elitlerin kolları şeklinde çalışıp, uyguladığı faiz düzeneği ile üretimin önünde en büyük engeldir.

Aldıkları faizler haksızlıktır, zulümdür zalimliktir. Bunların yeni model içerisinde pay pas edilmesi kaçınılmazdır. Sistem yeniden yapılanırken; bankaların uyguladığı sömürü düzeneği halkın anlayacağı biçimde ortaya konmalıdır. Kamu bankaları hızlı bir şekilde yeni modelin manifestolarına dönüştürülerek halkı refaha taşıyacak radikal kararlar alınmalıdır.

Şunun unutulmaması gerekir; ekonomik olarak savaş halindeyiz. 81 milyon nüfusu ile genç bir insan kaynağımız var. Mevcut faizci köle düzeneğine itiraz etmeye mecburuz. Sorunun kaynağı halkımıza doğru anlatıldığında milletimizi de bu değişimin öncül gücü haline getirerek, buna iman eden bir lider ve kadro ile sistemi değiştirebiliriz.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.