islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5913
EURO
34,8085
ALTIN
2.496,76
BIST
9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Murat Ongun’un 500 Bin TL’lik Tatil Faturasını Kim Ödedi?

Murat Ongun’un 500 Bin TL’lik Tatil Faturasını Kim Ödedi?
12 Şubat 2022 11:36
A+
A-

İBB Sözcüsü Murat Ongun, kayak tatiline gittiği İsviçre’de lüks otellerde kalması olay olmuştu. Ongun’un Cenevre kenti yakınlarında ailesiyle kalabileceği otellerin gecelik ücreti 50 bin ilâ 100 bin lira arasında değişiyor.

İsviçre Alpleri’nin kayak tesisleriyle ünlü Crans-Montana bölgesinde lüks bir otelin geceliği ortalama 70 bin TL düzeyinde. Ongun’un yol masrafları ve otele harcadığı paranınn 500 bin lirayı bulduğu söyleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 3 ayrı yerden maaş alan Murat Ongun’un aylık gelirinin 100 bin TL düzeyinde olduğu iddia ediliyor. Eğer bu rakam doğru ise Ongun’un Cenevre tatili için 5 aylık gelirini nasıl gözden çıkarabildiği merak konusu oldu.

PARAYI MÜTEAHHİİTLER Mİ ÖDEDİ? 
Medyaradar sitesinden Keskinkalem, Murat Ongun’un pahalı tatiliyle ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı….
Sırdaşlarım, biliyorsunuz İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve basın danışmanı Murat Ongun’la aramız bir süredir limoni. Sağda solda konuşanlar varmış. Yok Keskin Kılıçdaroğlu’na çalışıyor. Yok Keskin hükümete çalışıyor. Yok Keskin İmamoğlu’nun karşısında kim varsa ona çalışıyor. Yanlış.
Keskin, emekçiye çalışıyor. Kim emekçinin hakkına girdiyse, onu ifşalıyor.

Olay TV’de yaşananlar ve sonrasında İmamoğlu-Ongun ikilisinin bazı gazetecileri çuval çuval parayla kendine bağlaması… Sadece benim değil, pek çok kişinin canını sıktı. Olay TV’de yaşanan rezaleti, kovulan emekçilerin anlaması çok zaman aldı. Bazıları bana önce öfkeli mesajlar attı, sonra haklıymışsın dediler… Bense hiç kızmadım. Sonuçta siyasete umut getirecek diye PR’ı yapılan bu iki ismin, siyasete umuttan ziyade kötü yöntemler, yollar, adetler getirdiğini gördüm. Muhalefetin bu şark kurnazlıklarına değil, yeni sözlere ihtiyacı var. Siyasetin hele ki daha çok egoya hiiiiç ihtiyacı yok.

Neyse, sizlere derdimi anlatabilmek için lafı uzattım. Sırdaşlar…
Elçiyle yemek skandalından daha büyük skandal Ongun’ın paraca yüklü İsviçre tatilidir. Bazı muhalif kalemler bile ‘tatilin parasını müteahhitler mi ödedi?’ sorusunu soruyor. Bense son yazımda, bu konulara çok değinmeden, Ongun’la İmamoğlu’nun yollarını ayırmak üzere olduğunu iddia ettim.
Ongun’un skandaldan sonra tweet atmadığının altını çizdim. Yemek-tatil skandalının CHP ve hatta İYİ Parti nezdinde büyük rahatsızlık yarattığını belirttim. Yazdıklarımın hala da arkasındayım. Diyeceksiniz ki bre Keskin, e Ongun hala koltuğunda… Sanırım o yazıyla Ongun’un ömrünü uzattım.
Kızağa çekilecekken, kendini yine ön cepheye attı. Hatta hadi kendime torpil geçeyim. Ongun ‘Twitter’da neden yok?’ dedim. Ertesi gün tweet atmaya başladı.

Asıl ifşama şimdi geleyim. Yazım Ongun’u çok öfkelendirmiş olacak ki, sitemizin yönetici editörüne ve sahibine birer mesaj göndermiş.
Mesajın detayına girmeyeceğim ama, ‘bana düşman mısınız?’ diye sormuş. Yanıt vermesi gereken ne editörümüz ne de sitenin sahibi…
Çünkü sorunun muhatabı benim. Hayır güzel kardeşim, düşman değilim.
Ben bir garip Keskin Kalem’im.

Daha evvel bazı aracılar da ‘ne istiyorsunuz İBB’den’ diye sormuştu. Yani eleştirel yazıları kesmenin bedelini… Hep aynı cevap verildi.
Ben para, çıkar, güç, ihale için yazmıyorum. Medyada posası çıkmış, bir emekli basın emekçisiyim. Nesiller öğütüldü bu medya düzeninde.
Ne haksızlıklar yapıldı… Ne skandallar yaşandı.

Ülkeyi yönetmeye talip İmamoğlu ve Ongun’sa bir medya sitesinde çıkan bir garip köşeyi bile dert edinmiş, düşmanlık mesajları atıyor.
Bu mudur basın özgürlüğü anlayışınız? O çok eleştirdiğiniz AK Parti baskılarından ne farkınız kalıyor? Herkes bu vaka üzerinden şapkayı önüne alsın düşünsün. Özellikle de CHP yönetimi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.