MÜSİAD ÜYELERİ İSRAİL İLE TİCARETTE BAŞI MI ÇEKİYOR?

MÜSİAD’dan açıklama bekliyoruz! MÜSİAD üyeleri İsrail ile ticarette başı mı çekiyor?

Siyonist İsrail’in çelik ithalatının yüzde 65’i Türkiye’den sağlanırken, MÜSİAD üyesi İÇDAŞ, İsrail’e en fazla çelik ihraç eden firma oldu. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan, ayrıca Türk çeliğinin İsrail’de yüzde 65 oranında kullanıldığını belirterek bu oranın artırılacağını ifade etti.

Kayseri’de faaliyet gösteren Metal Matris adlı şirket ise İsrail’e kablo üretiyor. Ve dünyada çelik yay tedarikçisi konumunda yer alıyor. MÜSİAD üyesi olan Metal Matris, günlük 300 ton kapasiteyle üretim yaparak İsrail pazarında faaliyet gösteriyor.

Ancak, Metal Matris işçileri, şirketin İsrail ile olan ticaretine karşı tepki gösterdi. İşçiler, şirketin İsrail‘e üretim yapmasının, MÜSİAD’ın Siyonist İsrail karşıtı protesto çağrılarıyla çeliştiğini belirtti. İşçiler, özellikle Filistin’e yönelik saldırılar sırasında şirketin İsrail ile ticaretini sürdürdüğünü dile getirdiler. Patronların çelişkili davranışlarına karşı tepkilerini ifade etti.

Metal Matris işçileri, İsrail’e sürekli üretim yapılmasının ve patronların Filistin’e duyarsız kalmasının eleştirildiği bir ortamda, işçilerin durumu öğrendiğinde şaşırdıklarını belirtti. İşçiler, patronların ticaretin devam etmesine rağmen Filistin’e yönelik destekçi tavırlar sergilediğini düşündüklerini ifade etti.

HABER YORUM

Değerli Mirat Haber takipçileri!

Müsiad bizim iftihar ettiğimiz bir kuruluştur. Onun üyelerinin bilinçsizce hareket edeceklerini sanmıyoruz.

Ancak haberi okuyunca üzüldüğümüzü de ifade etmek istiyoruz. Ayrıca, böyle bir şeyin gerçek olup olmadığı ve şayet doğruysa bunun gerekçelerini de öğrenmek istiyoruz.

Çeşitli haber sitelerinde yer alan bu haber hakkında, MÜSİAD genel merkezinden tatmin edici bir açıklama beklediğimizi belirtmek istiyoruz.

MİRATHABER.COM –YOUTUBE

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

9 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

9 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

10 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

11 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

11 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

1 gün ago