islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5897
EURO
34,8153
ALTIN
2.422,67
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C

Müslüman Çift İskoçların Kalplerini Kazanıyor

Müslüman Çift İskoçların Kalplerini Kazanıyor
20 Nisan 2020 14:07
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Her gün sabah 9’dan önce bile Asiye ve Cevat Cavit’in İskoçya’da Falkirk (Falkörk) kentindeki marketinin dışında uzun bir kuyruk oluşuyor. Kiliy sektör çalışanları ve devlet hastaneleri personeli, koronavirüs salgını sırasında umutsuzca Asiye ve Cevat’ın ihtiyaç duydukları ürünler, maske, eldiven ve el dezenfektanı ile dolu ücretsiz bakım paketlerini teslim etmesini bekliyor.

Çok sayıda NHS çalışanı COVID-19’dan öldü ve Birleşik Krallık hükümeti kişisel koruyucu ekipman ve ölümler arasındaki herhangi bir korelasyonu önemsiz görmesine rağmen, ülke genelindeki sağlık çalışanları ekipman yetersizliğiyle başa çıkmakta zorlanıyor. Onlar için bu bir ölüm kalım meselesi olduğundan Asiye ve Cevat yardım etmek için harekete geçti. Maskeleri satmak yerine, onları hastane personeline bağışlıyorlar çünkü hayatlarını kurtarmak için ihtiyaçları var. Asiye, personel ödeme yapmaktan mutluluk duyduklarını söylese de ödeme yapmaları gerekmediğini söylüyor ve onlardan para alamayacaklarını belirtiyor.

Koronavirüs Mart ayında kötüleşince Asiye, ihtiyaçları karşılayamadığı için bir süpermarketin dışında ağlayan yaşlı bir kadına tanık oldu. O gün çift, maskeleri, antibakteriyel el yıkama ve diğer ürünleri satın almak için kendi tasarruflarından 5.000 Sterlini kullanmaya karar verdi. Son dört hafta içinde savunmasız insanlara 3.000 maske bağışlayıp 1.000’den fazla gıda paketi teslim ettiler. Müşterilerinin çoğu ailelerini beslemek için yiyecek almakta zorlanıyor. Facebook’ta ücretsiz yemek teslim edeceklerini duyurdular ve şu ana kadar 200 ila 300 isteği karşıladılar. Hristiyan Paskalya bayramı boyunca da mağaza bakım paketleri sağlamaya devam ederken yüzlerce ücretsiz Paskalya yumurtasını, hastanelere, bakım evlerine ve yaşlılara dağıttılar.

İskoçya genelinde, Müslümanlar din gözetmeksizin zor durumdakilere çok sayıda yardım faaliyeti düzenliyor. Sığınmacılara, mültecilere ve diğer korunmasız kişilere yardım sağlayan Glasgow kenti Merkez Camii genel sekreteri İrfan Rezzak, toplumun savunmasız üyelerinin şimdi her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.