islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Müslüman Milyarlık Saat Alabilir mi?

Müslüman Milyarlık Saat Alabilir mi?
4 Aralık 2017 10:06
A+
A-

Ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız aleyhine kumpasa dönüştürülen Reza Zarrap olayında adı geçen Eski Bakan Zafer çağlayanın 240 bin euro vererek satın aldığı saat hayrete mucib bir şekilde Sizi bilmem ama benim çok dikkatimi çekmektedir.

Muhalefet ve Akparti karşıtları tarafından Akparti hükümetinde görev alan eski bakan Zafer Çağlayan’ın Rıza Zerrap’tan 240 bin euroluk bir kol saatini rüşvet olarak aldığı iddiasını basından ve meclis kürsüsünden defalarca dinledik dinliyoruz. Zafer çağlayan’ın kendi ağzından da 240 bin euroluk bir kol saatini Reza Zarrap aracılığı ile kendi cebinden parasını vermek suretiyle satın aldığını dinledik, biliyoruz. Hatta Reza Zarrap tarafından saat bedeli olan 240 bin euro parayı Zafer Çağlayandan aldığına dair el yazısı belge de basına servis yapıldı. Türkiye’de muhalefet tarafından rüşvet olarak kamuoyuna yansıtılan bu saatin parasını Türkiyede iken Zafer Çağlayan’dan aldığını söyleyen Reza Zarrap Amerikada yargılanırken rüşvet olarak verdiğini söyledi.

Zafer Çağlayan’ın rüşvet iddiasına konu bu saatin ederinin 240 bin euro olması bu olayın kamuoyu gündemine girdiği günden beri hayrete mucib tavrım devam etmektedir. Kendi ifadesini kabul ederek rüşvet değil de Kendi parası ile aldığını kabul edelim…Netice itibariyle bir kol saati… Verilen para ise 240 bin euro…Türk lirası karşılığı bir milyon lirayı geçiyor…

Zafer Çağlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir iş adamı. Geçmişte Ankara Sanayi Odası Başkanı olarak da hatırlıyorum Kendisini. Netice itibariyle çalışmış çabalamış iş ve üretim yapmak suretiyle ülkemizin istihdamına katma değerine katkı sunmuş bir Müslüman vatandaşımız.Düz mantıkla dünyevi açıdan baktığımızda zengin bir insan, parası var satın alabiliyor diyebiliriz. Kitabım Kur’an Peygamberim Hz. Muhammed Mustafa, dinim islam diyen bir Müslüman açısından olaya baktığımızda bir kol saatine kendi parası da olsa çok fahiş olan bu yüksek meblağlarda ödeme yapabilir mi? İsraf edenleri Allahın sevmediğini bilen şuurlu bir Müslüman bireyin asla bu meblağda bir bedeli basit bir kol saati için harcanmayacağı dininde hassas olan herkes tarafından bilinir. Ancak İslam’a petrol zengini müsrif Arap Şeyhlerinin inandığı gibi inanıyorsa o zaman başka. Ama Peygamber örnekliğinde ki Kur’ana inanıyorsa böyle bir harcamayı yapamayacağını aşikardır.

Bir iş adamı için gücü ve imkanları ölçüsünde işinin gereği her türlü ulaşım ve konaklama araçlarının en iyisini en konforlusunu kullanması alması izah edilebilir ve kabul edilebilir bir ihtiyaçtır. Yaptığı işin gereği hakkıdır da. Ancak velakin basit bir kol saati için kişinin kendi parası da olsa bu kadar para vermek israfcılığın danıskasıdır. Zenginliğinin kaynağı olan ülkesinin vatandaşına saygısızlık demektir. Kaldı ki Zafer Çağlayan söz konusu bu harcamayı siyasete girmeden kendi normal iş hayatı ortamında yapmış olsaydı insanların bu kadar dikkatini çekmezdi. Sadece kendi tanındığı çevrede konuşulur vatandaşın gündemini meşgul etmezdi. Ancak iktidarda ki bir partinin bakanlığını yaparken yaşanan bu olayların izah edilebilir ahlakı hiç bir tarafı yoktur.

Maalesef Akparti iktidarında Tayyip Erdoğan’ın güçlü siyasi kimliğinden istifade ederek gerçek yüzünü gizleyen bir çok bürokrat ve siyasetçinin şöhret,şehvet,para ve makam hırsına yenildiğini gözlemledik. Sayın Erdoğan her türlü siyasi entrikalar, planlar, kumpaslar ve benzeri devlet yönetme zorluklarıyla boğuşurken birileri de O’nun isminin gölgesinde yetkilerini kullanmada kolaycılığa ve istismara tevessül ettiler. Makamlarını,yetkilerini ve marifetlerini millet lehine kullanacakları yerde kimileri kişisel servetlerini katlama, yakın çevresini nemalandırma çabasında oldular. Kimileri de şehevi arzularını tatminde kullandılar.

Bütün bu olumsuzlukların faturasının R.Tayyip Erdoğan’a yükleneceğini, kendilerinin unutulup tarihe karışacaklarını düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımıza millet çoğunluğunun teveccühü ve güveni artarak devam etmektedir. Devlet yönetmede ki halk desteği hak vaki olana kadar devam edeceği çok açık bir şekilde görülmektedir.

Tayyip Erdoğan sayesinde siyaset içerisinde yer bulmuş ve nemalanmış Allahtan korkmaz kuldan utanmaz kimliksiz ve kişiliksiz düzenbaz tipli kimseler günü geldiğinde bizzat Sayın Erdoğan tarafından hak edecekleri cezaları kesinlikle bulacaklardır. İktidar el değiştirse bile bu sefer de hesaba çekilmeleri hızlanacaktır.

Maddeten de manen de yaptıkları yanlarına asla kâr kalmayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.