islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

NASA helikopteri Mars’ta üçüncü uçuşu gerçekleştirdi

NASA helikopteri Mars’ta üçüncü uçuşu gerçekleştirdi

Amerika Birleşik Devletleri uzay ajansının Ingenuity helikopteri, Mars’taki üçüncü uçuşunu tamamladı ve Dünya’daki herhangi bir test uçuşundan daha hızlı ve daha uzağa uçtu.

Mirat Haber Ajansı

Amerika Birleşik Devletleri uzay ajansının Ingenuity helikopteri, Mars’taki üçüncü uçuşunu tamamladı ve Dünya’daki herhangi bir test uçuşundan daha hızlı ve daha uzağa uçtu. NASA, dün yaptığı açıklamada, helikopterin 2 m / s azami hızda 50 m gittiğini açıkladı. Bu ayın başlarında Kızıl Gezegene tarihi ilk atlamasından bu yana Ingenuity’nin üçüncü uçuşuydu. Geçen hafta NASA, Mars’ın atmosferindeki karbondioksiti saf, solunabilir oksijene dönüştürdükten sonra Mars görevinde bir ilki daha gerçekleştirdiğini belirtti. Perseverance gemisindeki deneysel bir cihazla Salı günü benzeri görülmemiş oksijen ekstraksiyonu sağlandı.

Yaratıcılık, Dünya’dan yedi aylık bir yolculuktan sonra Şubat ayında Perseverance gezgini ile Mars’a ulaştı. 19 Nisan’daki ilk Mars uçuşu, başka bir gezegendeki motorlu bir uçağın ilk uçuşunu işaret ediyordu. NASA, helikopterin Ingenuity’nin kameraları tarafından yakalanan, dün 80 saniyelik uçuşunun çoğunun önümüzdeki günlerde Dünya’ya geri gönderileceğini ifade etti. Uzay ajansı, helikopterin kısa süre içinde Mars’ta dördüncü uçuşunu da gerçekleştireceğini belirtti. Gezegendeki benzersiz koşullar, yani Dünya’nın yoğunluğunun yüzde 1’inden daha azına sahip olan Mars’taki nadir atmosfer nedeniyle uçuşlar zorludur. Ingenuity deneyi, Perseverance’ın ana görevine dönmesine izin vermek için bir ay içinde sona erecek ve Mars’ta geçmiş mikrobiyal yaşamın işaretlerini arayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.