islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Nayib Bukele Kimdir?

Nayib Bukele Kimdir?

Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelerek cumhurbaşkanı Erdoğan Ziyaret edecek olan El Salvador’un sıradışı cumhurbaşakın Nayib Armando Bukele Ortez kimdir?

Buyrun bu sorunun cevabına:

24 Temmuz 1981 (41 yaşında) San Salvador Vikiveri doğdu

Üyesi olduğu Parti: Farabundo Marti Ulusal Kurtuluş Cephesi (-10 Ekim 2017)
Nayib Bukele Salvadorlu bir politikacı ve iş adamıdır. 3 Şubat 2019’da El Salvador Devlet Başkanı seçildi .

Merkez sağ partiyi temsil eden (1988’den beri El Salvador’u yöneten) iki milliyetçi partinin dışındaki ilk bağımsız Salvador başkanıdır.

BUKELE’NİN HAYATI

Najeeb Baqila, 24 Temmuz 1981’de doğdu. Annesi Olga Ortiz Baqila, babası ise Filistin kökenli.Babası Armando Baqila Qattan İslamı seçmiş ve sonrasında El Salvador camilerinde imamlık  yapmış. The Times of Israel’e göre , Najib Baqila’nın babaannesi ve büyükbabası Kudüs ve Beytüllahim’den Filistinli Hristiyanlardı , anneannesi Katolik ve anne tarafından büyükbabası Ortodoks Hristiyandı . Sefarad kökenli bir psikiyatrist ve eğitimci olan Gabriela Rodriguez ile evlidir .

Najeeb’e gençliğinden beri parlaklığın belirtileri göründü ve ilk şirketini on sekiz yaşında kurdu. El Faro gazetesine göre, Yamaha El Salvador’un (El Salvador’daki Yamaha ürünlerinin münhasır temsilcisidir) sahibidir. Aynı zamanda Opermet’in başkanı ve CEO’sudur.

2012 yılında oyların %49,7’sini alarak Nuevo Costalan belediye başkanı ,2015 yılındaysa oyların %50,3’ünü alarak San Salvador belediye başkanı seçildi.

Sevimli kişiliğini destekleyecek net bir siyasi vizyona sahip olmadığı için eleştirilmesine rağmen ünlü bir genç politikacı olarak kabul ediliyor. Ayrıca Müslüman bir baba ve Hıristiyan bir anneden geldiği için dininin ikiliği, 2019 seçimleri sırasında Müslüman camisinde namaz kıldığı için eleştiri almasına neden olmuş. Aldığı eleştiri sonrası Roma Katolik Kilisesi doktrini üzerine kendisini Hıristiyan dininin bir takipçisi olarak gördüğünü alenen ilan etmiş. Kendisini önce Allah’a inanan biri olarak gördüğünü ve herhangi bir dine bağlı olmadığını söyleyerek savunuyordu. 2015’te verdiği bir röportajda şunları söyledi: “Dini ritüellere çok inanan biri değilim. Ancak Tanrı’ya ve İsa Mesih’e inanıyorum. O’nun sözüne inanıyorum. Kutsal Kitab’ın sözlerine inanıyorum. Ve biliyorum ki, Allah kimseyi kökeninden dolayı reddetmez.”

İSRAİL’İ ZİYARET ETTİ

Baqila, İsrail Belediyeler Federasyonu’nun davetlisi olarak Şubat 2018’de İsrail’e resmi bir ziyaret gerçekleştirmiş, Tel Aviv ve işgal altındaki Kudüs başta olmak üzere İsrailli belediye başkanlarıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiş, Kudüs’teki Ağlama Duvarı ve Herzl Dağı’nda Yahudi ayinlerine katılmıştır.

El Salvador’daki Filistin toplumu bu ziyareti kınadı ve Salvador’daki Filistin toplumu saflarında aktif olan Filistin örgütleri, Kudüs kentinden Filistin kökenli olan Salvador’un başkenti Baqila Belediye Başkanı’nı şiddetle reddettiklerini ve kınadıklarını ifade ettiler. El Salvador’daki Filistin kurumları, Najib Baqila’nın Filistin kökenlerini inkar etmesine ve babası tarafından yazılan onurlu tarihin, 2017 yılında hayatını kaybeden Armando Baqila, Filistin davasının en ateşli ve en büyük savunucularından biri. Salvador’da, Filistin ve Arap toplumunun üyeleri arasında en önemli tanınmış isimlerinden ve en aktif, dinamik ve en önemli isimlerinden biriydi. Filistin toplumu arasındaki otantik Filistin köklerini pekiştiren ve anavatanları Filistin ile olan bağlarını güçlendiren ulusal ve kültürel etkinlikleri ve faaliyetleri desteklemektir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.