islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Elektrik Fiyatlarının Konuşulduğu Toplantıda Elektrikler Kesildi!

Elektrik Fiyatlarının Konuşulduğu Toplantıda Elektrikler Kesildi!
12 Şubat 2022 10:51
A+
A-

Son zamanlarda artan elektrik faturaları vatandaşın sabrını taşırdı. Orta yolu bulmak için Bakan dönmez düğmeye bastı. Enerji Bakanı Dönmez’in patronlarla bir araya gelerek elektrik fiyatlarını görüştüğü toplantıda elektrikler kesildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, 21 elektrik dağıtım şirketinin temsilcileriyle bakanlık binasında elektrik zamlarına ilişkin konuşmak için bir araya geldi.

Bakan Dönmez’in toplantı salonuna girdiği sırada salonun elektrikleri birden gitti. Bunun üzerine toplantı hemen başka bir salonda yapılmak üzere organize edildi. Dönmez, toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında, yaşanan afetler için bakanlık bünyesinde Kriz Yönetim Merkezi kurduklarını söyledi:

“Her bir şirketimize ayrı ayrı uyarılarımızı yaptık ve yapılması gerekenleri detaylarıyla paylaştık. Doğalgazın yüzde 99’u, petrolün yüzde 92’si ithal edilmektedir. Elektrik üretiminde ise kullanılan ithal kaynakların (doğalgaz ve kömür) oranı yüzde 50 seviyesindedir. 2021 yılında elektrik ve doğal gaz faturalarında 100 milyar TL’lik bir destekte bulunduk. Buna ek olarak, bu süreçte enerji sektöründen de sürece katkı sağlamalarını bekliyoruz.” ifadelerini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.