islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
ALTIN
2.436,44
BIST
9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Netflix’in Hindistan’daki Dizi Mücadelesi

Netflix’in Hindistan’daki Dizi Mücadelesi

Mirat Haber Ajansı

Dünyanın en büyük yayın hizmetinden bir avukat bu hafta başı yaptığı açıklamada, Netflix’in bir eyalet mahkemesinin bir mahkeme emrini kaldırmasının ardından dolandırıcılık iddialarıyla karşı karşıya kalan Hintli işadamlarının dört bölümlük dizisinin üç bölümünü yayınladığını söyledi. Likör kralı Vijay Mallya, Sahara grubundan Subrata Roy, BT yöneticisi Ramalinga Raju ve kuyumcu Nirav Modi hakkındaki ‘Kötü Çocuk Milyarderler: Hindistan’ belgesel dizisi geçen ay gösterime girmişti. Ancak Netflix, Sahra grubunun başındaki Roy’un itibarına zarar vereceğini iddia ettiği Doğu Bihar eyaletinde bir mahkeme kararının ardından bunu askıya aldı. Netflix ise mahkemenin bu kararı Cumartesi günü kaldırdığını belirtiyor. Konu dünyada giderek bir tekel haline gelen Netflix’in istediği içeriği yayınlama gücünü test etmesi ve 21. yüzyıldaki küreselleşmenin sınırlarını belirlemesi açısından önemli.

Kötü Çocuk Milyarderler konusunda devam eden anlaşmazlık, Netflix’in ana büyüme pazarlarından biri olan 2 milyarlık Güney Asya pazarında karşılaştığı en önemli sorunlar arasında. Bazı Netflix şovları, müstehcenlik veya dini duyguları rahatsız etmek için mahkeme itirazları ve polis şikayetleriyle de karşı karşıya. Netflix, bu özel şovun yayınlanmasının durdurulmasının “konuşma özgürlüğünü dondurduğunu” ve finansal olarak zarar verdiğini savundu. Pazartesi günü Netflix, dizinin dört bölümünden üçünü uygulamasında Hindistan’daki izleyiciler için kullanıma sundu. Raju’ya odaklanan bölüm hala mevcut değildi. On yıldan fazla bir süre önce 1 milyar dolarlık bir muhasebe dolandırıcılığı yaptığını itiraf eden Raju, güney Hindistan’daki bir mahkemeden ayrı bir tedbir kararı aldı. Duruşmalar 9 Ekim’de devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.