islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Nevzat Yalçıntaş hocamız unutulmadı

Nevzat Yalçıntaş hocamız unutulmadı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversite’nde gerçekleştirilen “Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ı Anma ve Anlama” programında Hocası hakkında şunları söyledi: “Merhum Nevzat Yalçıntaş Hocamız, 150 yıllık siyasî ve fikrî hayatımızdaki mücadelede, Türkiye’nin kendi değerleri üzerinde yeniden yükselebileceğine inananların safında yer almış ve millî fikir, millî siyaset geleneğinin önemli simalarından olmuştur.”

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul İktisatçılar Derneğince, üniversitenin rektörlük binasında, “Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ı Anma ve Anlama Programı” düzenlendi. Program Prof. Dr. Yalçıntaş’ın hayatını anlatan kısa filmin gösterimiyle başladı.

İstanbul Üniversitesinin rektörlük binasında gerçekleştirilen programda konuşan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın siyasî hayatından da bahsederek şunları kaydetti: “O zamanki Türkiye’nin siyasî şartları içerisinde Osmanlı’nın son döneminde ve Cumhuriyetin kuruluş dönemlerindeki fikri mücadelelerden üç temel siyasi akım vardı. Bunlardan birincisi mutlak manada batıcı olanlar, zihinlerini, gönüllerini batıya kiralamış, satmış olanlar. Bunlar bazen solcu, bazen sağcı olarak görülürler. Siyasette hangi yelpazede yer aldıklarının bir önemi yok. Zihinlerinin ve gönüllerinin batının karşısında kamaşmış olması önemli. İkincisi Türkiye’de İslâmî geleneği, millî siyaset çizgisini benimseyen İslâmî çizgi. Üçüncüsü ise Türkiye’de daha çok milliyetçi, daha çok ırkçı bir çizgide yer alan siyasî fikri çizgi. Nevzat Hocamız ve Sabahattin ZaimHocamızın önemli katkılarından birisi de Türkiye siyasetinde bu iki çizgiyi birbirine yakınlaştırma gayretleridir. Milliyetçi kanatla, İslâmî kanadı birbirine yakınlaştırmak, birbirileri ile aralarındaki farklılıkları ortadan kaldırmaya, en azından en aza indirmeye çalışmak için çok gayret sarf ettiğini biliyoruz”

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkunise, geçen yıl hayatını kaybeden Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş‘ın, milli ve manevi değerlere bağlı, inançlarından taviz vermeyen, dinin özünü yaşamaya çalışan aynı zamanda evrensel değerlere saygılı, canlı bir kütüphane, güçlü bir kültür hazinesi olduğunu söyledi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.