islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İspanya’da Mahsur Kalan Faslılar Sonunda Serbest

İspanya’da Mahsur Kalan Faslılar Sonunda Serbest

Mirat Haber Ajansı

Bu az rastlanan bir tersine göçmen krizi: İspanya’nın Kuzey Afrika topraklarında sıkışıp kalmış Faslı işçiler kendi ülkelerine dönmelerine izin vermesi için hükümetlerine yalvarıyorlar. İnşaat işçileri, ev hizmetçileri, ticaret, ağırlama işçileri ve diğerleri, Mart ayında bir gün İspanya’nın Afrika topraklarında yer alan Ceuta kentindeki işlerine akşam yemeğine hazır olacaklarını düşündüler. Ancak bunun yerine, virüsü korumak için Fas’ın ani ve alışılmadık derecede sıkı sınır kapanmalarıyla kendilerini iki aydan fazla bir süre bu İspanyol toprağında mahsur kaldılar. Bir otoparkta, spor salonlarında, camilerde, kiliselerde veya bazı cömert işverenlerle uyudular. Hatta mahsur kalan bir kadın doğum yaptı. Birkaçı o kadar çaresizdiler ki, yüzerek Fas topraklarına dönmek amacıyla Akdeniz’e atladılar.

Sonunda, Fas onları geri almaya başlıyor. Dünyadaki ülkeler virüsü korumak için yabancılara sınırlarını kapattılar. Ancak Fas, kendi vatandaşlarının koronavirüs riskini sınırlama amacıyla eve dönmelerini engelleyerek daha da ileri gitti. Fas makamları enfeksiyonun artmasından ve hazırlıksız hastanelerini ezmekten korkuyorlardı. Bu, dünya çapında 21.000’den fazla Faslıyı mahsur bıraktı. Bunlar arasında Fas’ta yaşayan ve İspanya’da çalışan Ceuta ve Melilla’daki yasal işçilerin yanı sıra ekonomik kapanışlar nedeniyle işlerini kaybeden belgesiz göçmenler ve vizeleri sona eren Faslı turistler yer alıyor. Bu noktadan sadece 300 kadarı Fas’a dönmeye uygun olarak listelendi. Sınırı Fas’ın Fındık şehrine geçtiklerinde, gruplara ayrıldılar ve virüslere karşı test edildikleri ve iki hafta karantinaya alındıkları otellere girdiler. Geri kalan Faslılar hala ne zaman geri dönebilecekleri konusunda bilgi bekliyorlar. Krallarından yardım istediler ve bu ayın başlarında İspanya ve Fransa’da protestolar düzenlediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.