islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5103
EURO
34,8802
ALTIN
2.431,29
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Nijerya: DAEŞ Taşeronları 30 Can Aldı

Nijerya: DAEŞ Taşeronları 30 Can Aldı
17 Şubat 2020 17:34
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Nijerya’nın kuzeydoğu Borno eyaletinde düzenlenen bir baskında teröristler en az 30 kişiyi öldürüp kadın ve çocukları kaçırdılar. Bölgesel hükümet sözcüsü Ahmad Abdurrahman Bundi yaptığı açıklamada, saldırının bölgesel başkent Maiduguri’nin ana yolunda Auno köyünde gerçekleştirildiğini, militanların kadınları ve çocukları kaçırmadan önce ağır silahlarla donatılmış kamyonetlerle öldürme, yakma ve yağmalama eylemleri yaptıklarını vurguladı. DAEŞ’e yakın vahşi saldırganlar çoğunlukla gece trafikte araçlarını durdurup uyayan sürücüler olmak üzere 30’dan fazla kişiyi öldürüp 18 aracı da imha ettiler. Araçta uyuyan sürücülerin ve yardımcılarının diri diri yakıldığını söyledi.

Saldırı, kendisini DAEŞ terörist grubunun Batı Afrika Eyaleti şubesi olarak adlandıran bir fraksiyonun aktif olduğu bölgede meydana geldi. Grup, 2015 yılında Boko Haram ile ittifak yapmıştı. Uzmanlar vahşi terör örgütü DAEŞ’in Batılı ülkeler tarafından Müslüman ülkelerde karışıklık çıkarmak üzere Vahabi inanışlarına dayalı geliştirilen küresel bir formül olduğunu öne sürmekte. DAEŞ üyeleri, Müslüman ülkelerdeki halkı bırakın Müslüman insan olarak dahi görmeyecek şekilde Batılı zihin denetim yöntemleriyle eğitilmekte.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.