islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4317
EURO
34,7477
ALTIN
2.441,58
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nijerya üniversitesinden kaçırılan üç öğrenci vurularak öldürüldü

Yerel bir yetkiliye göre, bu haftanın başlarında kuzeybatı Nijerya’daki üniversitelerinden kaçırılan üç öğrenci ölü bulundu.

Nijerya üniversitesinden kaçırılan üç öğrenci vurularak öldürüldü

Yerel bir yetkiliye göre, bu haftanın başlarında kuzeybatı Nijerya’daki üniversitelerinden kaçırılan üç öğrenci ölü bulundu.

Mirat Haber Ajansı

Yerel bir yetkiliye göre, bu haftanın başlarında kuzeybatı Nijerya’daki üniversitelerinden kaçırılan üç öğrenci ölü bulundu. Cuma günü açıklanan cinayetler, Nijerya’nın kuzeyinde yerel haydut olarak bilinen suç çeteleri tarafından gerçekleştirilen toplu adam kaçırma olaylarının artmasıydı. Silahlı kişiler Salı günü Kaduna eyaletindeki özel Greenfield Üniversitesi’ne saldırarak bir personeli öldürdü ve bilinmeyen sayıda öğrenciyi aldı. Aralık 2020’den beri bir okula veya koleje düzenlenen bilinen beşinci saldırı oldu. Öğrencilerin kalıntıları üniversiteye yakın bir köyde bulundu.

İki üniversite personeli, üç akademik olmayan personel ile birlikte 20 öğrencinin kaçırıldığını, ancak devlet yetkililerinin bu rakamları doğrulayamadığını belirtti. Silahlı çeteler geçtiğimiz aylarda kuzey Nijerya okullarını ve üniversitelerini defalarca vurarak 700’den fazla öğrenciyi kaçırdı. Uzmanlar, artan kitlesel adam kaçırma vakalarının, Nijerya’nın temel güvenlik sorunlarından biri haline gelen fidye için kaçırma suç girişiminin bir ürünü olduğu konusunda hemfikir. Ancak Kaduna’da yerel yetkililer suçlulara herhangi bir fidye ödemeyeceklerini ifade ettiler. Hükümet ve güvenlik güçleri, ülke genelinde şiddetlenen şiddet ve suçluluğu kontrol altına almak için mücadele ettikleri için saldırıları büyük ölçüde durduramadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.