islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Öğrenci İntiharlarının “Nedeni Uzaktan Eğitim”

Öğrenci İntiharlarının “Nedeni Uzaktan Eğitim”

Mirat Haber Ajansı

Endonezya Çocuk Koruma Komisyonu (KPAI), Kuzey Kalimantan Tarakan’da bir ortaokul öğrencisinin, Salı günü uzaktan öğrenmenin bir sonucu olarak karşılaştığı stres sonucu intihar ettiğini söyledi. KPAI komiseri Retno Listyarti, öğrencinin okulundan 11 konuda çok sayıda ödevi olduğunu bildiren bir mektup aldıktan bir gün sonra hayatına kıydığını belirtti. Okul ayrıca öğrenciye, ödevleri bitirmeden final sınavlarına giremeyeceğini söyledi. Bu, Endonezya’da uzaktan eğitimin taleplerini karşılayamamanın neden olduğu dayanılmaz zihinsel sıkıntı nedeniyle ölen üçüncü öğrenci.

Öğrenciler arasında artan intihar oranı, bireyin artık başa çıkamayacağı uzun ve karmaşık bir acı verici deneyim birikiminin bir sonucu olabilir. Öğrenciler genellikle tembel oldukları için değil, konuyu anlamadıkları için ve öğretmenden ek açıklamalar isteme fırsatından yoksun oldukları için ödevlerini tamamlayamazlar. Bu arada, birçok anne-baba çocuklarının ödevlerini yapmalarına yardımcı olacak kadar eğitimli değiller. Uzmanlar, genç yaştaki öğrenciler üzerindeki haber koşulları ve baskının intihara teşvik edebileceğini söylüyor. Okulları ve ilgili kurumları, normal haberlerle başa çıkmakta güçlük çekenlere psikolojik yardım sağlamaya çağırıyorlar. Çevrimiçi öğrenmenin yükünden muzdarip olanlar sadece öğrenciler değil. Eylül ayında, Banten’deki Endonezya Polisi, çevrimiçi okul derslerindeki sorun nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan bir annenin 8 yaşındaki kızını döverek öldürmesi vakasını rapor etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.